20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AFC Universitatea a înscris la Cluj şi a pierdut onorabil în faţa campioanei
AFC Universitatea a înscris la Cluj şi a pierdut onorabil în faţa campioanei

Liga 1 la fotbal feminin a programat duminică jocurile celei de-a 12-a etape. „Panterele negre” au întâlnit în deplasare pe U Olimpia Cluj Napoca. Chiar dacă au avut în faţă un adversar redutabil, gălăţencele s-au descurcat destul de bine, şi-au creat ocazii, au egalat prin Carmen Marcu, au riscat şi au continuat să atace, dar au fost taxate şi au trebuit să se recunoască învinse.
„Faptul că am putut înscrie în poarta campioanei e un semn că se poate. Problema e în continuare indisciplina. Aceasta produce haosul din jocul nostru, în care, în loc să ţinem mingea la sol, folosim mingile înalte care să o ducă, acolo, în faţă, la atacanţi, dar jocul aerian nu-l stăpânim aşa bine. Uneori merge, alteori nu. Depinde şi de adversar. Această indisciplină se naşte din dorinţă, dorinţa de a juca. Toate fetele îşi doresc să joace şi fiecare în parte consideră că are dreptul să joace mai mult decât celelalte, dar nu vor să înţeleagă faptul că nu se poate aşa. Trebuie să avem răbdare cu ele. Sunt fete până la urmă. Astăzi (n.r. - duminică) am crezut că putem. Am avut 50-60 de minute, din momentul primului gol până când am egalat, în care, am stat mai mult în terenul advers, am irosit mai bine de 5 ocazii clare de a marca, dar a venit acel penalty păcătos din minutul 75. Probabil mulţi s-ar fi mulţumit cu un egal şi ar fi mizat pe un joc în defensivă la 1-1, dar mie nu-mi stă în fire aşa ceva. Tocmai în acele momente îmi place să risc totul. Şi aşa am făcut la Cluj, am continuat atacul. Ultimul gol a venit tot în urma deciziei de a mări numărul de atacanţi în detrimentul apărării. E un scor de care, până la urmă, nu mi-e ruşine. Doar două echipe au mai marcat până în acest moment pe terenul Olimpiei şi din trei goluri primite în acest sezon, unul e de la noi. Mai multă atenţie şi disciplină şi cu siguranţă rezultatele vor fi din ce în ce mai bune. Fetele noastre pot. Trebuie să îşi dorească mai mult. Aici intervenim noi”, a concluzionat antrenorul Alexandru Caracaş.
Rezultat final: U Olimpia - AFC Universitatea Galaţi 3-1, la pauză 1-0. Echipa noastră a folosit formula: Roxana Pazargic - Alexandra Ivan, Dumitriţa Prisăcari, Nina Anca, Ana Arnăutu - Iriska Topal, Lidia Moacă, Loredana Nica, Monica Benţoiu - Andreea Surcică, Carmen Marcu. Au mai intrat: Maria Stamate, Olga Cuşinova, Doina Ciobanu . AFC Universitatea Galaţi se menţine pe locul 6 cu 13 puncte şi va disputa următorul joc oficial pe teren propriu pe 14 aprilie cu Universitatea Alexandria.


Articole înrudite