07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arcada şi-a îndeplinit obiectivul
Arcada şi-a îndeplinit obiectivul

Partida cu LPS Piatra Neamţ a fost foarte importantă pentru Arcada. Echipa gălăţeană trebuia să învingă pentru a se clasa la finalul sezonului regulat pe locul 7. Formaţia pregatită de Marian Apostu avea avantajul psihologic al victoriei obţinute în partida tur. Primul set a fost extrem de echilibrat. Cele două echipe au mers cap la cap până la 23-23, după care gălăţenii au punctat de 2 ori şi şi-au adjudecat setul. Nemţenii s-au mobilizat şi mai mult în setul următor. Gălăţenii au condus permanent dar oaspeţii s-au ţinut scai de adversarii lor. Cele două echipe au ajuns la 24 egal şi, parcă tras la indigo cu primul set, gălăţenii s-au mobilizat exemplar şi au punctat de 2 ori consecutiv: 26-24. Voleibaliştii din Piatra Neamţ s-au mobilizat exemplar în setul trei dar nici jucătorii de la Arcada nu s-au lăsat mai prejos. Gălăţenii au câştigat din nou pe final cu 28-26 şi s-au impus cu 3-0 la seturi.
Succesul le-a asigurat voleibaliştilor de la Arcada locul 7 în clasament şi posibilitatea de a întâlni în play-off echipa de pe locul 10, CSM Agronomia Bucureşti. Arcada a învins de 4 ori în acest sezon formaţia bucureşteană, de 2 ori în campionat şi de 2 ori în Cupă. Meciurile din play-off încep abia pe 28 martie.
Voleibaliştii pregătiţi de Marian Apostu nu vor avea liber pentru că urmează sferturile de finală ale Cupei României. Arcada va înfrunta campioana en-titre Tomis Constanţa. Chiar dacă au şanse minime în faţa super-echipei de pe litoral, voleibaliştii de la Dunăre sunt decişi să-şi vândă scump pielea.


Articole înrudite