24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cipriotul Elias Charalambous, noul antrenor al FCSB
Cipriotul Elias Charalambous, noul antrenor al FCSB

Tehnicianul cipriot Elias Charalambous a fost numit, joi, antrenor principal al echipei de fotbal FCSB, au anunţat reprezentanţii grupării bucureştene pe site-ul oficial.
"FCSB anunţă că Elias Charalambous este, începând de astăzi, noul antrenor al echipei noastre. Tehnicianul cipriot în vârstă de 42 de ani a participat deja la primul antrenament al echipei, după ce a intrat în contact cu jucătorii şi membrii staff-ului tehnic, medical şi administrativ. Clubul nostru îi urează bun venit şi să aibă parte de cât mai multe succese", se arată în comunicatul de presă al FCSB.
Elias Charalambous s-a născut la 25 septembrie 1980, în Africa de Sud. A început fotbalul în Cipru, la Omonia Nicosia, pentru care a evoluat la profesionişti din 1999 până în 2005, când a semnat cu PAOK Salonic. După trei ani în Grecia, a revenit la Omonia, pentru care a jucat până în septembrie 2011, când a semnat cu Alki Larnaca.
La începutul lui 2012 a plecat în Germania, la Karlsruher SC, iar în vara aceluiaşi an a semnat cu FC Vaslui, pentru care a evoluat în 18 meciuri şi a înscris un gol, în sezonul 2012-2013. Au urmat câte şase luni la Doxa Katokopias (Cipru) şi APO Levadiakos (Grecia), iar în august 2014 a semnat cu AEK Larnaca (Cipru), club la care a evoluat până în mai 2017, când s-a retras din activitate.
Charalambous a început activitatea de antrenor încă din momentul retragerii, devenind, pe rând, antrenor secund şi antrenor principal la AEK Larnaca (iulie 2017 - februarie 2020). Le-a mai pregătit ca antrenor principal pe Ethnikos Achnas şi Doxa Katokopias, ambele din Cipru.
FCSB a rămas fără antrenor după ce delegatul Mihai Pintilii, care se ocupă de partea tehnică, a fost suspendat de Comisia de disciplină a FRF. Totodată, Leonard Strizu, care figura doar în actele clubului ca antrenor principal, având licenţă Pro, aşa cum prevede regulamentul, a decis să părăsească echipa.
Leonard Strizu fusese numit antrenor principal al echipei de fotbal FCSB, la finalul lunii noiembrie a anului trecut, înlocuindu-l pe interimarul Mihai Pintilii, care nu a putut fi numit la conducerea echipei deoarece nu deţine licenţa Pro. Strizu venea de la echipa a doua clubului finanţat de Gigi Becali. (sursa Agerpres)


Articole înrudite