26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Phoenix CSU a pierdut greu la Tg. Mureş
CSM Phoenix CSU a pierdut greu la Tg. Mureş

CSM Phoenix CSU Galaţi a luat startul în Liga Naţională de Baschet Masculin - Grupa C, în deplasare, cu CSM Tg. Mureş, principala favorită la câştigarea seriei. Mureşenii s-au impus, scor final: 93 - 88, însă trebuie remarcat ascensiunea formaţiei gălăţene, care încă nu beneficiază de lotul complet, americanul Ross amânându-şi debutul din cauza unei accidentări.
Prima repriză a jocului a fost dominată de gazde. La pauza mare, formaţia din Târgu Mureş a intrat în avantaj, scor 49 - 37. CSM Phoenix CSU a revenit hotărâtă de la vestiare, şi-a adjudecat sfertul 3 cu scorul 33 - 24 şi s-a apropiat la o posesie, 73 - 70, înaintea ultimelor 10 minute. În ultimul parţial, formaţia gălăţeană, pregătită de muntenegreanul Dragan Radovic, a egalat cu 4.27 minute înainte de final, scor 82 - 82, însă până la final a pierdut doi jucători de bază, Miller şi Dukity, un jucător sârb care are şi cetăţenie maghiară nou legitimat, iar gazdele au profitat şi cu o experienţă superioară au învins. Marko Perovic a evoluat toate cele 40 de minute şi a fost principalul marcator de la CSM Phoenix CSU, cu 25 de puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive. Căpitanul echipei noastre, Vlad Corpodean, a încheiat meciul în double - double, cu 23 de puncte marcate şi 12 recuperări, iar americanul Phillip Miller a încheiat în double digit cu 21 de puncte. Au mai marcat: Radu Voinescu 9 puncte, George Vlad 5, Nebojsa Dukity 3 şi David Stan 2.
Pentru CSM Phoenix CSU va urma partida de pe teren propriu cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, ce va avea loc pe 17 octombrie, la Sala Polivalentă Dunărea, de la ora 19.00.


Articole înrudite