25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSU Danubius a reluat antrenamentele
CSU Danubius a reluat antrenamentele

18 jucătoare au participat la primul antrenament al echipei CSU Danubius Galaţi. 15 dintre ele au fost legitimate la Galaţi şi în sezonul trecut, iar trei sunt transferate în această vară. Este vorba despre internaţionala lituaniancă Marija Gedroit, şi două handbaliste autohtone. Lăcrămioara Cîlici este extremă stânga şi vine după patru sezoane petrecute la HCM Roman, iar Andreea Pătuleanu a fost transferată de la CSM Unirea Slobozia.

Declaraţii:

Andreea Pătuleanu – jucătoare CSU Danubius Galaţi: „În primul rând îmi doresc în plan personal să fiu lipsită de accidentări, să pot să evoluez cât mai bine şi să avem un parcurs cât mai bun cu echipa şi să ne îndeplinim obiectivele”.
Lăcrămioara Cîlici – jucătoare CSU Danubius Galaţi: „Deocamdată e foarte bine, e primul antrenament la care particip la Galaţi. N-am mai jucat - la junioare am jucat la Galaţi, dar după aia am plecat. Mă bucur nespus că mă întorc acasă, mi-am dorit foarte mult să joc pentru Galaţi şi sper să ne înţelegem foarte bine”.
Marija Gedroit – jucătoare CSU Danubius Galaţi: „Abia am ajuns ieri, aşa că nu prea ştiu ce să spun despre echipă, dar îmi plac fetele, au fost foarte drăguţe şi foarte prietenoase”.

Antrenorul Vali Costea ştie că nu mai are mult timp la dispoziţie pentru a închega relaţiile de joc. „Ne-am reunit astăzi, un pic cam târziu din punctul meu de vedere, dar una peste alta, o să trebuiască să accelerăm puţin perioada de pregătire, că imediat urmează turneele amicale şi trebuie să ne pregătim şi să începem campionatul. După cum bine aţi văzut, nu am avut prea multă şansă la tragerea la sorţi, dar având în vedere achiziţiile pe care le-am făcut şi lotul pe care îl avem, sper să facem o figură bună anul ăsta şi să nu mai avem emoţiile de anul trecut”, a concluzionat tehnicianul echipei gălăţene. Pentru fetele de la CSU Danubius urmează perioada de pregătire fizică, cu antrenamente pe stadion şi în sală, cel mai probabil urmând să se plece şi într-un cantomanent montan. Luna august este rezervată jocurilor, echipa gălăţeană urmând să participe la trei turnee: 3-4 august la Rm. Vâlcea, 10-11 august la Galaţi şi 17-18 august la Roman. Primul joc oficial se va disputa pe 2 septembrie în deplasare cu nou promovata HC Minaur Baia Mare.


Articole înrudite