29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
David Popovici a scris istorie la Budapesta, unde a cucerit două titluri mondiale
David Popovici a scris istorie la Budapesta, unde a cucerit două titluri mondiale

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.
Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100.

24 david 2

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat. Am terminat concursul cu stil. Ce pot să spun este că mă bucur că lumea  m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susţinut şi sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează un sezon competiţional încărcat, dar pe care abia îl aştept. Apoi, urmează puţină pauză, reveneală să spun aşa, şi voi reflecta la ce s-a întâmplat. Nu a fost un concurs la care m-am pregătit foarte tare, asta mă face şi mai optimist. Aş minţi dacă aş spune că nu am fost într-o formă bună. Am fost într-o formă bună, doar că nu ştiam. Este un lucru bun că mă pot surprinde în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos. Susţin orice sport. Am mai spus-o, sportul este cel mai bun ambasador. O societate educată în acest sens, este o societate sănătoasă. Porecla „racheta românească” a venit de la unchiul meu care mai comentează pe la postări. Dacă această poreclă reuşeşte să inspire lumea, mă bucur. Popovici este un puşti care înoată repede, sunt un om banal”, a declarat dublul campion mondial David Popovici pentru TVR.
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.


Articole înrudite