20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Două mari legende ale fotbalului gălăţean vor conduce clubul Oţelul
Două mari legende ale fotbalului gălăţean vor conduce clubul Oţelul

Oţelul Galaţi are o nouă conducere. Legenda Oţelului, Vali Ştefan, a revenit la clubul pentru care a evoluat aproape întreaga sa carieră ca fotbalist şi conducător. Căpitanul Oţelului din anii 90, când echipa gălăţeană ajungea între primele formaţii ale ţării şi juca şi în cupele europene, spune că revenirea la echipa sa de suflet era o datorie pentru el.

„Este un moment emoţionant pentru mine, este o nouă provocare. Am acceptat această nouă provocare datorită faptului că, în primul rând, mă simt dator moral faţă de această echipă care mi-a dat foarte mari satisfacţii jucând de la juniori la această echipă până aproape de încheierea activităţii”, a afirmat managerul general de la SC Oţelul, Valentin Ştefan. Fostul căpitan al generaţiei de aur oţelare este convins că poate readuce Oţelul în rândul celor mai mari cluburi din ţară. Primul obiectiv este promovarea în eşalonul secund. „E, cel puţin, din afară, de unde am fost, ajunsesem să-mi fie puţin jenă ştiind că echipa joacă în Divizia C. Dar aşa au decurs lucrurile, sper eu că uşor, uşor vom aduce din nou bucuriile acelea mari suporterilor noştri”.

Odată cu Vali Ştefan, la Oţelul revine şi Stelian Bordieanu, antrenorul care a preluat echipa din liga a patra şi a dus-o în liga a treia într-un singur sezon.

„Mă simt foarte bine, sunt din nou acasă, practic eu nu am plecat din club, am rămas ca membru socios, dar am revenit în postura de antrenor principal”, a precizat Bordieanu.
Tehnicianul gălăţean spune că i-a trecut supărarea după despărţirea de echipă din urmă cu un sezon. „De-acum trebuie să privim numai înainte. Ce a fost a fost, trebuie să ne canalizăm pe ce este de făcut, trebuie să privim spre viitor şi cu mare încredere”, a declarat noul antrenor principal al formaţiei roş-alb-albastre. Bordieanu va fi ajutat de Tudorel Pelin, antrenor secund, Iulian Olteanu, antrenor cu portarii şi Alexandru Ciobanu, preparator fizic.

SC Oţelul Galaţi a plecat duminică într-un cantonament montan de 10 zile la Târlungeni. Primul meci oficial va fi peste o lună, în faza a doua a Cupei României iar debutul în campionat este programat pe 25 august.

17 sc otelul

Sursa foto: Facebook - SC Oţelul Galaţi

..................................................................................................................

Clubul fanion al oraşului face eforturi pentru reveni în prim planul fotbalului românesc şi pentru a atrage din nou suporterii să fie alături de echipă. ”În acest sens, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, clubul nostru anunţă că Valentin Ştefan, marea legendă a Oţelului, va ocupa din acest sezon funcţia de manager general al SC Oţelul Galaţi. (...) De asemenea, un alt fost mare jucător, Stelian Bordieanu va reveni pe banca tehnică a echipei, din postura de antrenor principal. Staff-ul tehnic al acestuia va fi alcătuit din Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) şi Alexandru Ciobanu (preparator fizic)”, anunţă Suporter Club Oţelul Galaţi.

Valentin Ştefan, s-a născut la Galaţi, pe 25 iunie 1967. A fost căpitanul celei mai frumoase generaţii din istoria clubului. A reuşit să se claseze cu echipa de două ori la rând pe locul patru în anii ‘90, ceea ce a însemnat, de fiecare dată, participarea în Cupa UEFA. Deşi a jucat predominant pe posturi defensive, a fost foarte activ pe faza de atac. Vali Ştefan a jucat în 1997 şi o partidă pentru naţionala mare a României, într-un meci câştigat de tricolori în faţa reprezentativei similare a statului Liechtenstein.După retragerea din cariera de jucător profesionist a ocupat postul de vicepreşedinte al clubului, apoi a încercat şi meseria de antrenor. A început cu un mandat de principal la Politehnica Galaţi, a continuat ca secund la Omonia Nicosia, apoi a continuat la alte două echipe cipriote, AC Adonis Dali şi AC Spartacos Kiti. Ulterior s-a stabilit în Cipru, activând pentru Omonia Nicosia în campionatul cipriot de old-boys şi antrenor al echipei Under 17 a clubului, cu care a câştigat titlul.

Stelian Bordeianu s-a născut pe 15 septembrie 1968 la Petricani. Fotbalul l-a început la Liceul cu Program Sportiv din Bacău, apoi a apărat la Textila Buhuşi, Cetatea Tg. Neamţ şi Politehnica Iaşi, formaţie aflată în liga secundă. După o perioadă scurtă la Dinamo Bucureşti şi FC Braşov, Bordeianu a apărat poarta Oţelului în returul 95-96. Stelian Bordeianu a rămas la Oţelul până în sezonul 2000-2001, timp în care a prins şi perioada meciurilor din Cupa UEFA. La doar 33 de ani, Bordeianu s-a retras din cariera de portar. O lungă perioadă după retragere, Bordeianu a fost antrenor. A început la Oţelul, la grupele de copii, unde a reuşit să câştige Campionatul Naţional cu echipa de Juniori A în 2005, performanţă unică în club la acest nivel. A fost apoi „principal” la Politehnica Galaţi (Liga a treia), FCM Dunărea şi la Cetatea Tg. Neamţ. După retrogradarea Oţelului a fost antrenorul principal al echipei ce a evoluat în Liga 2, formaţie formată în mare parte din juniorii conduşi chiar de tehnicianul oţelar în campionatul Under 19. După falimentul clubului, Stelică Bordieanu s-a alăturat proiectului de renaştere al clubului şi a reuşit promovarea în Liga 3 încă din primul sezon, iar din această vară revine la clubul cu care se identifică.

„Valentin Ştefan mi-a mărturisit ca are o viaţă frumoasă în Cipru şi că numai Oţelul ar putea să îi producă schimbarea. Are forţa si charisma celui mai mare oţelar, iubeşte clubul, este pasionat de suporteri. Mult succes, Vali! Stelică nu are nevoie de prezentare, el este unul dintre noi, se face dreptate, acum este momentul să gândim meci cu meci şi să construim promovarea, să consolidăm numele nostru şi faima Galaţiului”, a declarat Cornel Romeo Moisescu, preşedintele SC Oţelul Galaţi.


Articole înrudite