15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea s-a înecat la mal
Dunărea s-a înecat la mal

FCM Dunărea nu a reuşit să termine sezonul cu fruntea sus. Elevii lui Damian Băncilă aveau nevoie de un succes la Buzău pentru a termina pe locul 3 în play-out. Gloria, echipa pregătită de Ion Viorel, a disputat primul meci serios din ultimele etape şi a învins Dunărea. Scorul a fost deschis în minutul 20 de fostul jucător al Deltei Tulcea, Pantelie, care a înscris cu un şut plasat din 14 metri. Gălăţenii nu joacă nimic în prima repriză şi gazdele intră la cabine cu un avantaj de 2 goluri. Pantelie transformă un penalty în ultimele secunde ale primului mitan, după ce Ursu comisese henţ. Repriza secundă a arătat o echipă gălăţeană mult mai hotărâtă. Oaspeţii au reuşit doar să reducă din scor prin Vraciu în minutul 71 după o eroare a portarului Gherasim. Gloria s-a impus cu 2-1, dar meciul a contat doar ca o dispută a orgoliilor. Dunărea a scăpat de retrogradare numai datorită schimbării sistemului competiţional, dar echipa gălăţeană trebuie să realizeze mult mai mult sezonul viitor pentru a justifica investiţiile care se fac în finanţarea formaţiei de la Dunăre.
Sezonul viitor, echipa gălăţeană trebuie să-şi propună mai mult şi să şi realizeze. Condiţii pentru performanţă sunt, astfel că nu rămâne decât ca Romeo Jianu şi colaboratorii săi să găsească formula ideală pentru banca tehnică. Dunărea trebuie să redevină una dintre protagonistele primei serii a ligii secunde.
FCM Dunărea: Costea - Radu, Stelian Cucu (Vraciu), Ursu (Panait), Sorin Cucu - Sfrijan, Manea, V. Ion -Neagu, Bâtfoi, Gohoreanu (Moroşanu).

Declaraţii:

Damian Băncilă - antrenor FCM Dunărea: „Am făcut un meci slab. Din păcate, a patra felie de pepene a fost acră. Băieţii au părut demotivaţi şi nu au putut să îşi revină după o primă repriză foarte slabă. Cred că am făcut o treabă destul de bună, dar îmi pare rău că am terminat cu stângul. Se ştie că în sport, ca şi în viaţă, ultima impresie contează.”


Articole înrudite