19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia cucereşte Europa
Fantezia cucereşte Europa

Dansul sportiv gălăţean aduce iubitorilor acestui sport din ce în ce mai multe satisfacţii şi rezultate valoroase nu numai pe plan naţional ci şi pe plan internaţional. După cele două rezultate remarcabile de la Campionatele Mondiale de 10 dansuri, după super rezultatele de la Stuttgart/Germania, Portoroz/Slovenia, Cambrils/Spania, Budapesta/Ungaria, Alassio/Italia, Bratislava/Slovacia, etc. a venit rândul la alte trei mari oraşe să fie cucerite de gălăţeni. La Bucureşti în cadrul concursului internaţional DanceFest 2017 şi-au făcut simţită prezenţa în 4 finale şi „fanteziştii” prin: Rareş Vădană-Tea Neculae, care au câştigat locul 1 la concursul rezervat juniorilor 1 secţiunea latino şi medalia de argint la o categorie de vârstă mai mare (junior 2). Tot argint a obţinut şi perechea mixtă: Vlad Paşoveanu (Mihai Petre Bucureşti) - Jasmine Popa, la secţiunea standard junior 1 şi respectiv, locul 8, la un pas de finală la secţiunea latino. Răzvan Lupaşcu-Ioana Marcu s-au poziţionat pe locul 5 la rising star secţiunea standard, acumulând şi 80 de puncte în ranking-ul mondial. În cadrul acestui eveniment s-a desfăşurat şi Campionatul Mondial rezervat juniorilor II secţiunea latino, o competiţie care a reunit la start 67 de perechi din 37 de ţări participante. România a avut o prestaţie de excepţie, reuşind să obţină titlul de vicecampioni prin perechea Eric Niţu-Antonia Iosub şi locul V prin perechea Andrei Petcu-Bianca Buzuleac.
Cel de-al doilea oraş în care s-au impus sportivii noştri a fost Ankara, unde perechea mixtă, Mihai Paraschiv-Anne Besuzenco (Mihai Petre Bucureşti) a reuşit să câştige openul standard adulţi şi s-a clasat pe locul IX la openul latino, în cadrul World Open „Metu” 2017.
Cea de-a treia competiţie internaţională la care au participat sportivii gălăţeni a fost internaţionalul „Diamant Cup 2017” care a avut loc la Ljubljana, unde perechea mixtă, Radu Beşleaga(Dance Studio Iaşi) - Mitzura Pentiuc a impresionat prin 4(patru) locuri I, la junior I şi juniori II secţiunea standard.
„Greu de gestionat atâtea perechi valoroase, dar satisfacţia obţinerii unor rezultate de excepţie îţi dau aripi şi te împing mereu înainte spre noi culmi ale gloriei sportive. Mă bucur enorm că avem aceste parteneriate cu două cluburi foarte valoroase de la noi din ţară: Mihai Petre/Bucureşti şi Dance Studio/Iaşi, fără de care nu cred că am fi avut timpul necesar pentru pregătirea acestor sportivi de valoare mondială. Mai avem de înfruntat câteva bătălii până la sfârşitul anului, cea mai apropiată fiind Memorialul Daniel Nechita în organizarea clubului Beija Flor, după care în decembrie ne pregătim să sărbătorim majoratul clubului” ne-a declarat Andreea Adam.


Articole înrudite