18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanul Daniel Irofte de la CSM Dunărea a cucerit bronzul la Europene
Gălăţeanul Daniel Irofte de la CSM Dunărea a cucerit bronzul la Europene

Pugilista română Amalia Niţă a cucerit marţi al doilea său titlu continental consecutiv, după ce a învins-o pe italianca Amina Golinelli la puncte (5-0), în finala cat. 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia).
O evoluţie remarcabilă a avut şi gălăţeanul Daniel Irofte, legitimat la CSM Dunărea, antrenor Costel Burlacu, cel care l-a însoţit la competiţie în calitate de antrenor secund al lotului naţional, care a cucerit medalia de bronz la categoria 50 kg după ce l-a eliminat în sferturi pe principalul favorit irlandezul Calvin Doyle şi a fost învins în semifinale de Sviad Tchoptchua din Georgia, cel care a devenit campion european.
CSM Dunărea Galaţi a mai avut un reprezentant printre tricolori, Alexandru Suvache care s-a oprit în optimi la categoria 63 de kg. România a cucerit cinci medalii la Europene: o medalie de aur şi patru medalii de bronz. La Europenele de juniori din Italia au luat startul 353 de sportivi din 32 de ţări, 119 la feminin, respectiv 234 la masculin. România a deplasat o delegaţie de 20 pugilişti (7 fete şi 13 băieţi).


Articole înrudite