28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Handbalistele de la CSM Galaţi acaparează fotoliul de lider la finalul turului, handbaliştii de la CSU au debutat în play-off cu o înfrângere
Handbalistele de la CSM Galaţi acaparează fotoliul de lider la finalul turului, handbaliştii de la CSU au debutat în play-off cu o înfrângere

Ultima etapă din turul Diviziei A la handbal feminin a fost deschisă cu derbiul seriei A care a adus faţă  în faţă sâmbătă pe parchetul sălii Dunărea formaţiile CSM Galaţi şi CSU Neptun Constanţa. Partida se anunţa interesantă ţinând cont că se întâlneau două echipe de pe podium. Echilibrul s-a menţinut în primele nouă minute, apoi fetele pregătite de Valeriu Costea au apăsat pedala de acceleraţie, au reuşit cel mai bun meci din acest an şi au obţinut o victorie clară. Diferenţa de 10 goluri a fost parafată în ultima fază de Andreea Prescură, golgetera meciului. Rezultat final: CSM Galaţi - CSU Neptun Constanţa 33-23 (15-12).
Lotul folosit de echipa gălăţeană: Ana Maria Micu 5 intervenţii, Bianca Aron 4 intervenţii, Roxana Ivanov - Ana Maria Lopătaru 6 goluri, Cristina Marcu, Cristina Andriţa 6 g, Mălina Bichir 1 g, Andreea Prescură 10 g, Iulia Eiler 4 g, Andreea Merlă, Iasmina Ichim 1 g, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 4 g, Mădălina Mureş 1 g, Nikolina Knezevic. La finalul turului, CSM Galaţi ocupă fotoliul de lider cu 30 de puncte. Returul va începe peste două săptămâni, formaţia condusă de Valeriu Costea va întâlni pe 19 februarie, acasă, pe Activ Prahova Ploieşti.

CSM Odorheiu Secuiesc, o nucă tare

Divizia A la handbal masculin a programat în weekend partidele primei etape din turneul play-off de promovare. CSU Galaţi a întâlnit în sala Siderurgistul pe CSM Odorheiu Secuiesc. Gălăţenii pregătiţi de Florin Andronic au intrat cu trac la încălzire, speriaţi de valoarea adversarilor, neînvinşi în acest sezon. Mai trebuie menţionat faptul că formaţia oaspete a obţinut promovarea în Liga Zimbrilor în sezonul trecut, dar din cauza problemelor financiare a continuat în eşalonul secund. Gălăţenii au condus prima şi ultima oară în min.12 după reuşita golgeterului Rareş Costea, scor 7-6 şi a avut o tresărire de orgoliu în min.37 când Ionuţ Andrei a restabilit egalitatea la 20. Formaţia din Odorhei şi-a valorificat experienţa superioară şi a obţinut o victorie meritată. Rezultat final: CSU Galaţi - CSM Odorheiu Secuiesc 27-36 (13-16).
Lotul CSU Galaţi: Fuică 2 goluri, Fl.Dinu, Al.Dinu - Mârşiu 2 goluri, Soare 3 g, B.Zaharia, Prună, Frangulea 1 g, Bădărău 2 g, Buţea 1 g, Andrei 3 g, Chertif, Ionescu 5 g, Ioniţă, Costea 8 g. Celelalte rezultate: CSM Făgăraş - CSM Sighişoara 24-23, CS Medgidia - CSM Reşiţa 30-31, CSU Piteşti - CSM Oradea 27-27. Etapa viitoare, echipa gălăţeană va juca acasă cu CSM Făgăraş. Partida se va va disputa pe 12 februarie, de la ora 12.30, în sala Polivalentă Dunărea.


Articole înrudite