20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Handbalistele de la CSM Galaţi, sacrificate în Liga Florilor
Handbalistele de la CSM Galaţi, sacrificate în Liga Florilor

CSM Galaţi a pierdut şi primul meci din returul Ligii Florilor. Handbalistele antrenate de Vali Costea au cedat la mare luptă cu nou promovata Minaur Baia Mare, scor 18-19, după un meci dramatic cu răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. Poate ar putea să ne lămurească cineva cum au putut fi delegaţi pentru jocul de duminică doi arbitri din Cluj ştiut fiind faptul că echipa gălăţeană şi CSU Cluj Napoca sunt în luptă directă pentru locul 12 care asigură prezenţa la baraj. Domnii Mârza şi Nedelea au venit cu lecţia bine învăţată şi pe fond de nervozitate, CSM Galaţi fără trei jucătoare: Caragea, Andriţa şi Şelever a început prost meciul şi echipa oaspete a condus cu 5-1 în minutul 9. A urmat o perioadă excelentă pentru gazde, care nu numai că au revenit, dar au şi reuşit să îşi creeze un avantaj de trei goluri cu puţin timp înainte de pauză. CSM Galaţi a condus cu 10-8 la jumătatea partidei, dar şi-a păstrat avantajul de două goluri doar în primele zece minute din partea secundă, scor: 14-12. A urmat apoi o dispută echilibrată, în care CSM Galaţi a condus până pe final. Un singur gol diferenţă a avut echipa antrenată de Vali Costea cu 6 minute înainte de încheierea partidei. La 17-16, Cătălina Cioaric, cu o evoluţie bună per ansamblu a irosit o aruncare de la 7 m importantă în economia meciului, iar accidentările: Elena Livrinikj, Alla Sheiko, suspectă de ruptură de tendon la călcâi şi oboseala acumulată de jucătoarele titulare şi-au spus cuvântul şi Minaur Baia Mare a reuşit să întoarcă scorul în finalul partidei şi să obţină o victorie nemeritată faţă de cum s-au desfăşurat ostilităţile. Etapa viitoare, pe 3 februarie, echipa gălăţeană are o misiune imposibilă în deplasare cu HC Zalău, următorul joc pe teren propriu fiind programat pe 13 februarie cu CSM Bucureşti.

Declaraţii:
Costică Buceschi - antrenor Minaur Baia Mare: "O victorie foarte chinuită, un meci urât din partea ambelor echipe, un rezultat bun pentru noi. Cred că astăzi egalul era poate cel mai bun lucru. Am mai câştigat o dată la Galaţi, cu echipa din Brăila, aproximativ la fel, pe final de meci. Sunt bucuros că am câştigat, că am adunat şi adunăm puncte în continuare pentru a evita zona periculoasă, de jos. Nu ne gândim, poate toată lumea, foarte mulţi se gândesc la lucruri de genul cupe europene. Nu, încă suntem departe".
Daciana Balaban - jucătoare CSM Galaţi: "Când am jucat prost, am pierdut, când am jucat aşa şi aşa, am pierdut şi când am jucat bine şi cu aşa multă ambiţie şi dorinţă, din nou am pierdut. Nu vreau să ne ascundem în spatele tuturor problemelor pe care le avem. Astăzi, vreau să felicit tot staff-ul, toată echipa. Au făcut un meci mai mult cu inima pentru că am fost atât de puţini, am pierdut-o pe Ala foarte devreme, Livri la fel, Lăcrămioara la fel. Deci astăzi toată lumea care a intrat chiar a jucat cu sufletul, ţin să le felicit şi îmi pare foarte rău pentru că astăzi chiar meritam victoria".

Sursa foto: Cornel Cingăraşu


Articole înrudite