19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Handbalistele pregătite de Alexandrina Soare nu ştiu când vor juca barajul pentru promovare
Handbalistele pregătite de Alexandrina Soare nu ştiu când vor juca barajul pentru promovare

Consiliul de Administraţie al FRH s-a întrunit, în sfârşit, marţi într-o videoconferinţă şi a stabilit modul de desfăşurare a turneelor de promovare în Liga Florilor Mol respectiv Liga Zimbrilor. Echipele vor fi împărţite în câte 2 grupe de 4 şi vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni încrucişat în semifinale. CSM Galaţi a fost repartizată în grupa 1 alături de: Dacia Mioveni, CSU Ştiinţa Bucureşti, CSM Tg. Mureş. O grupă infernală la prima vedere, cu trei echipe creditate cu cele mai mari şanse la promovare, dar nu se ştie dacă ultima va mai participa. Grupa 2 are componenţa: CSU Neptun Constanţa, Crişul Chişineu-Criş, HCF Piatra Neamţ, Activ Prahova Ploieşti.
„Am aflat adversarele pe care le vom întâlni, s-a respectat regulamentul, aşa cum a fost stabilit la începutul sezonului, dar nu-mi convine că nu s-a decis şi data la care va fi turneul. Trebuie să ştim cum ne planificăm etapele din programul de pregătire”, ne-a declarat Alexandrina Soare, antrenorul de la CSM Galaţi. Consiliul de Administraţie a mai decis ca jucătorii aflaţi sub contract la data disputării turneelor vor avea drept de joc. În cazul celor cărora le-au expirat contractele, cluburile le pot prelungi, însă pe minim 1 an. Astfel, cele două noi achiziţii ale echipei noastre: Mădălina Conache şi internaţionala muntenegreancă Nikolina Knezevic pot evolua la turneul de promovare. La feminin vor promova în eşalonul de elită primele trei clasate.
La masculin situaţia este puţin diferită, sunt disponibile două locuri pentru Ligă, iar cele opt echipe calificate au fost repartizate astfel: Grupa 1: CSU Suceava, Szejke Odorhei, CSM Alexandria, Unirea Sânnicolau Mare; Grupa 2: CS Medgidia, CSM Oradea, Magnum Botoşani, Universitatea Cluj. Cele 16 cluburi trebuie să anunţe până pe 15 iulie dacă participă sau nu la turneele de promovare.


Articole înrudite