Înfrângere la penaltiuri pentru United. Timişorenii conduc cu 2-0 la general Recomandat

Miercuri, 16 Mai 2018 17:04
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

United Galaţi a pierdut şi meciul doi din finala Ligii I de futsal, de data aceasta după o partidă spectaculoasă, nerecomandată cardiacilor. Prima repriză a fost săracă în ocazii de poartă. Timişoara a jucat mai bine şi putea marca prin Rakici, care a nimerit bara după o pasă din corner. Câteva minute mai târziu, portarul Wellington da Silva şi-a salvat echipa în faţa a doi atacanţi de la oaspeţi. Internaţionalul moldovean Burdujel a ratat cea mai importantă oportunitate pentru United, iar la pauză s-a intrat cu 0-0 pe tabelă. Felipe Mancha a deschis scorul după aproape patru minute scurse din repriza secundă, iar United a început să alerge după egalare. Golul a venit din piciorul căpitanului Cojoc, care a păcălit apărarea adversă cu un şut la colţul scurt. Totul părea să se întoarcă în favoarea celor de la United după ce Laşcu a reuşit să-şi aducă echipa în avantaj pentru prima dată în această finală, însă Timişoara a reacţionat prompt şi a egalat chiar la următorul atac, prin Savio. S-a intrat în prelungiri, unde „Nene” s-a opus din nou în faţa lui Savio în situaţie de 1-1, iar la cealaltă poartă, Crăciun s-a descurcat excelent, dar a apărat Vlad Iancu. Timişoara a comis al şaselea fault de echipă, iar arbitrul a dictat lovitură de la 10 metri , însă Cojoc a trimis mingea în bara transversală. În cele din urmă, golul a picat în poarta gazdelor. Deco a trimis plasat după o eroare în defensiva celor de la United. Echipa gălăţeană nu s-a predat, a scos portarul în ultimele minute şi a reuşit egalarea prin acelaşi Cojoc. La loviturile de departajare, primii executanţi ai celor două echipe şi-au făcut datoria şi au înscris, iar scorul era 1-1. Deco a înscris cu mult noroc la cea de-a doua lovitură a Timişoarei şi a urmat apoi ratarea lui Tudose, care a trimis mingea pe lângă poartă. Mancha nu a ratat ţinta şi a adus Informaticii cel de-al doilea punct în finala cu United Galaţi.

Declaraţii:
Robert Lupu – antrenor - jucător Informatica Timişoara: „Cred că am avut mai mult noroc astăzi, dar asta este, s-a întâmplat să câştigăm noi, ne bucurăm pentru lucrul ăsta”.
Vlad Iancu – jucător Informatica Timişoara: „Eu zic că scorul, 3-3, a fost echitabil, s-au jucat prelungirile, s-a ajuns la loterie. Acolo ştiţi şi dumneavoastră, poţi să câştigi, poţi să pierzi. Astăzi am avut noi norocul şi am câştigat. Avem 2-0 la general şi prima şansă dar nimic nu este jucat, United poate să câştige la Timişoara şi să aducă decisivul la Galaţi”.
Vitor Hugo Costa – antrenor United Galaţi: „Felicit echipa din Timişoara, au avut şi noroc. Ieri a fost cu gol în ultimul minut, astăzi a fost la penalty. De fapt, s-a văzut şi e clar că sunt cele mai bune echipe din campionat. Nu este totul pierdut, vom încerca să câştigăm ambele partide de la Timişoara, norocul trebuie să se întoarcă şi în favoarea noastră”.
Viorel Cojoc – căpitan United Galaţi: „Informatica este o echipă foarte norocoasă, deci nu am văzut aşa ceva. Să nu intre mingea... Dar mergem la ei, chiar dacă este 2-0, am încredere în băieţi, vedem ce facem, mergem la Timişoara şi câştigăm două din două şi să-i aducem aici”.

Meciul trei este programat luni, 21 mai, de la ora 19.00, la Timişoara. În situaţia că United va învinge se va juca şi meciul 4, programat marţi de la aceeaşi oră. Un eventual meci decisiv se va juca la Galaţi pe 27 mai.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu