14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sala sporturilor din Plopeni a găzduit în perioada 5-9 iunie turneul final al Campionatului Naţional de handbal rezervat junioarelor III. Cele opt echipe prezente în ultimul act al competiţiei au fost repartizate astfel: CSS Galaţi, CSS 2 Baia Mare, CSS Tg. Neamţ, CS Marta Baia Mare (grupa I) respectiv Handbal Art Galaţi, Grupul Şcolar Energetic Rm. Vâlcea, ACS Şc.181 SPP Bucureşti, LPS Slatina (grupa II). Şcoala de handbal gălăţeană a confirmat prin micuţele handbaliste pregătite de cuplul imbatabil Maria Lupu - Florin Andronic, care au avut o evoluţie entuziasmantă, în urma căreia la final au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. CSS Galaţi a obţinut rezultatele: 27-27 cu CSS 2 Baia Mare, 23-13 cu CSS Tg. Neamţ, 29-26 cu CS Marta Baia Mare, 25-27 după prelungiri cu LPS Slatina şi 23-20 cu Marta Baia Mare, în finala mare.
„Am făcut un turneu foarte bun, echipa a crescut de la joc la joc. Surpriza plăcută a constituit-o Mădălina Pascaru, o jucătoare de care cu siguranţă se va mai auzi, dar felicitări merită întreaga echipă, fetele au fost extraordinare. Vreau să-i mulţumesc şi colegului meu, Florin Andronic, ne-am sprijinit reciproc şi iată că suntem un cuplu redutabil, după ce am luat aurul în 2009, acum am reuşit bronzul. Rămâne totuşi o undă de regret: ar fi trebuit să jucăm finala mare, dar am pierdut nemeritat, după două reprize de prelungiri, semifinala cu Slatina, un meci în care am condus tot timpul dar am fost egalaţi dintr-o aruncare de la 7 metri în ultimele 20 de secunde ale timpului regulamentar. Le mulţumesc părinţilor care au fost alături de noi şi care ne-au organizat o primire aşa de frumoasă”, ne-a declarat antrenoarea Maria Lupu.
Organizatorii au oferit la final o serie de premii speciale: Denisa Condruz a fost desemnată cel mai bun portar al turneului, fiind inclusă şi în echipa turneului, iar Elena Dache, cea mai tehnică jucătoare de la turneul final. Lotul fetelor noastre de bronz: Denisa Condruz, Liliana Tanvuia - Elena Dache, Mădălina Pascaru, Andreea Năstase, Paula Munteanu, Cristina Daniş, Raluca Dascălu, Alexandra Căldărea, Ana Chiurtu, Andreea Herghelegiu, Alina Tudorie, Ioana Dache şi Raluca Raţă.


Articole înrudite