02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dinamo Bucureşti - FC Oţelul Galaţi 1-2 (0-1)
stadion Dinamo, spectatori: 3.000
Au marcat: C. Munteanu (min. 71) respectiv Sălăgeanu (min. 45), S. Ilie (min. 74)
Formaţii:
Dinamo Bucureşti: Dolha - Rubio (min. 81 Dănciulescu), Scarlatache, Moţi, Bordeanu - Torje, N'Doye, C. Munteanu, Ad. Cristea (min. 55 M. Nicolae) - Alexe, L. Ganea (min. 6 An. Cristea). Antrenor: Ioan Andone.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Sârghi, Sg. Costin, Sălăgeanu - Neagu, Giurgiu - Antal (min. 61 L. Iorga), Viglianti, S. Ilie (min. 84 Perendija) - Paraschiv (min. Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Dolha, Scarlatache, N'Doye, Bordeanu respectiv Sălăgeanu, S. Ilie
cartonaş roşu: An. Cristea
Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare)
Asistenţi: Dorin Mudura (Oradea) şi Florin Păunescu (Rm. Vâlcea)

Fără îndoială, Oţelul traversează o perioadă foarte bună. În ciuda unor speculaţii făcute pe mai multe site-uri de profil de nişte neica nimeni, roş-alb-albaştrii nu s-au predat în „Groapă”. Dorinel a pregătit excelent jocul, şi-a pus elevii să se apere foarte sus şi să încerce un presing agresiv. Tactică perfectă care i-a zgâlţâit serios pe dinamovişti, care în prima repriză nu prea au găsit drumul spre poarta lui Grahovac. În tabăra noastră, Antal a fost argintul viu, dându-i mari dureri de cap „veteranului” Bordeanu. În min. 22 blondul mijlocaş oţelar şi-a ridiculizat adversarul direct, l-a driblat pe Dolha, care l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă, dar a ratat penaltiul. Liderul Ligii I a reuşit să deschidă scorul în ultimul minut al primei reprize, Sălăgeanu a executat bine o lovitură liberă, şutul a fost deviat de un jucător advers şi l-a păcălit pe golkeperul bucureştean.
Cu ochii pe tabela de marcaj, gazdele au început tare repriza a doua şi au avut 10-15 minute în care au preluat iniţiativa. Cu 19 minute înainte de final s-a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, C. Munteanu, cu capul, fructificând centrarea lui Adrian Cristea. Oţelul a dat dovadă de maturitate şi a dat lovitura într-un moment în care Dinamo era pe val. În min. 74 Viglianti l-a angajat cu o pasă filtrantă pe S. Ilie, scăpat din marcajul lui Rubio şi Scarlatache, care a înscris cu capul din şapte metri. Pe final, dinamoviştii au forţat încă odată egalarea dar Grahovac a avut câteva intervenţii salvatoare iar reduta gălăţeană a rezistat.

Declaraţii:
Marius Stan - director general FC Oţelul: „Mă bucură acest succes. Dorinel a ştiut să-şi motiveze echipa şi este un antrenor bun. Dacă eram în etapa a 33-a, poate visam la campionat. Rămânem cu picioarele pe pământ. Oricum, mă bucură enorm victoria cu Dinamo, dar acum ne gândim cum să plătim primele, însă ne descurcăm noi”.
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Merităm locul pe care ne aflăm. Echipa a făcut un joc bun, exact, deşi am avut un adversar cu o perioadă fără victorie, Dinamo este Dinamo. Am meritat victoria, fără niciun dubiu. După ce am fost egalaţi, am avut puterea să revenim şi să luăm conducerea. Anul trecut am avut obiectiv cupele europene şi nu l-am realizat, acum ne-am propus să ne concentrăm la fiecare joc şi suntem în grafic. Până la finalul campionatului sunt foarte multe meciuri, Oţelul are o echipă bună, cu jucători dornici de performanţă, am avut continuitate, linişte, dar nu vreau să visăm cu ochii deschişi, mai este mult până la final”.


Articole înrudite