20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Michael Schumacher va fi din nou operat
Michael Schumacher va fi din nou operat

Fostul pilot de Formula 1, germanul Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, va suferi o nouă intervenţie chirurgicală pentru tratamentul cu celule stem, la şase ani şi jumătate de la gravul accidentul de schi, potrivit presei italiene, notează EFE.
Schumacher, care a împlinit 51 de ani pe 3 ianuarie, a fost deja supus unui tratament medical anul trecut la Paris de chirurgul specializat în chirurgie coronariană Philippe Menasche care, potrivit mass-media, se va ocupa şi de noua operaţie.
Obiectivul intervenţiei, a precizat chirurgul, este de a „regenera sistemul nervos central” al lui Schumacher. În declaraţiile publicate de Contro Copertina, neurochirurgul italian Nicola Acciari a spus că Schumacher suferă de atrofie musculară şi osteoporoză din cauza imposibilităţii activităţii fizice. Michael Schumacher s-a trezit din comă la şase luni după accident. De la clinica unde era internat a fost transferat la un centru de reabilitare din Lausanne (Elveţia) şi de acolo la cabana familiei din Gland, amenajată de soţia pilotului, Corinna, pentru a-i oferi îngrijirile de care are nevoie. Schumacher deţine recordul de victorii în Marele Circ (91).


Articole înrudite