28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O gură de oxigen pentru campioni, dar conturile sunt blocate
O gură de oxigen pentru campioni, dar conturile sunt blocate
Atmosferă tensionată în tabăra gălăţeană. Jucătorilor se pare că le-a ajuns cuţitul la os şi au decis ca în semn de protest să evolueze cu banderole albe la mână. Motivul invocat ar fi neachitarea unor bonusuri ce li se cuvin după prelungirea contractelor şi a unor prime. Ciudat este că deşi bani, slavă Domnului, sunt în cont, cei din Consiliul de Administraţie refuză să-şi pună semnătura pentru ca plăţile să fie făcute.
Fără emoţii
În ciuda tuturor problemelor existente, băieţii lui Dorinel Munteanu au intrat decişi pe teren şi au reuşit să tranşeze, mai uşor decât ne aşteptam, disputa cu nou promovata din Sibiu. Titularizat după mult timp, argentinianul Viglianti l-a angajat cu o pasă de fineţe pe Giurgiu, care a deschis scor după doar trei minute de la fluierul de start. Misiunea oţelarilor a devenit, în aceste condiţii, facilă mai ales că sibienii nu s-au baricadat în apărare, au ieşit la joc dar asta le-a fost fatal. La nouă minute de la reluare, avantajul s-a dublat graţie lui Pena, care a fructificat cu capul centrarea perfectă trimisă de Ljubinkovici. Oaspeţii au replicat prompt, Lukanovic a trecut de Grahovac dar Ljubinkovici a intervenit salvator din apropierea liniei porţii. Imediat, golkeperul Oţelului a gafat dar a fost rândul căpitanului Costin să repare greşeala colegului său. Finalul a aparţinut roş-alb-albaştrilor, care au irosit cea mai mare ocazie de gol, în min. 76, atunci când Antal a încercat să-l lobeze pe Miron, dar acesta a respins cu capul. Cu cinci minute înainte de final, după o combinaţie de manual Stromajer - Giurgiu - Antal, ultimul a  închis tabela şi a dedicat golul sorei sale care şi-a sărbătorit ziua de naştere. Oţelul a acumulat 39 de puncte şi se menţine pe locul VI.
Declaraţii:
Marius Stan - director general Oţelul: „Un 3-0 dătător de speranţe. Într-adevăr, cu o echipă nou promovată, dar după cum aţi văzut, nou promovatele au reprezentat un coşmar pentru noi, ne-am încurcat des de ele, deci cu atât mai mult savurăm victoria aceasta. Nu mă ambalez încă. Aştept o serie fericită de 2-3 victorii şi apoi putem vorbi de Europa League. Vreau să legăm victoriile  pentru că nu prea am reuşit în campionatul ăsta. E greu de spus de ce jucătorii nu îşi primesc banii. Galaţiul este un oraş al paradoxurilor, aşa cum este şi această echipă. Jucătorii sunt supăraţi, dar au înţeles situaţia. Atunci când n-au fost bani, au răbdat şi patru luni fără salarii, dar acum când sunt, e absurd. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, situaţia dăinuie de mai mult timp”.
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Am reuşit un joc bun şi un rezultat pe măsură. Uneori prinzi zile mai bune, alteori mai slabe. Avem ca obiectiv cupele europene, aşa că rezultatul acesta ne ajută. Veţi vedea de acum încolo o echipă care aleargă foarte mult şi care va aduna puncte. Când nu erau rezultate eram huiduit, acum sunt aclamat, aşa e în fotbal, rezultatele te ţin. Mă bazez pe toţi jucătorii din lot, cei care au fost pe teren cu CFR şi nu au fost cu Voinţa, pot intra din nou în etapa viitoare. Nu ne pretăm la speculaţiile pe care le fac unii despre noi, dar jucătorii mei au moral puternic şi trec peste asta.”
FC Oţelul Galaţi - Voinţa Sibiu 3-0 (1-0)
stadion Oţelul, spectatori: 3.000
Au marcat: Giurgiu (min.3), Pena (min. 54), Antal (min. 85)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Ljubinkovici - Giurgiu, Filip - Antal (min. 86 L. Buş), Viglianti, Iorga (min. 64 Stromajer) - Pena (min. 75 Paraschiv). Antrenor Dorinel Munteanu.
Voinţa Sibiu: Miron - Forika, Apostol, Tînc - Burlacu, Tătar, Străuţ, Bunea (min. 86 Nicola) - Miclea (min. 69 Cigan), Popa (min. 80 Postolache), Lukanovic. Antrenor Alexandru Pelici.
cartonaşe galbene: Costin (min. 63)
Arbitru: Marcel Bârsan (Bucureşti)
Asistenţi: Mikloş Nagy (Cluj Napoca) şi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ)


Articole înrudite