29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CFR Cluj - FC Oţelul Galaţi 2-0 (0-0)
stadion Constantin Rădulescu
Au marcat: G. Mureşan (min. 74 şi min. 82)
Formaţii:
CFR Cluj: Beto - Maftei, Cadu, Piccolo, Camora - G. Mureşan - Sougou (min. 86 Hora), Peralta, Vranjes, Bastos - Kapetanos (min. 18 L. Ganea). Antrenor: Jorge Costa
Oţelul Galaţi: Brăneţ - Ljubinkovici, Perendija, Costin, Sălăgeanu (min. 40 Cojoc (min. 66 Sârghi) - Giurgiu, Neagu - Antal (min. 62 Iorga), Didi, Stromajer - Punosevac. Antrenor: Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Kapetanos (min. 17) respectiv Didi (min. 73), Ljubinkovici (min. 84)
Arbitru: Marius Avram
Asistenţi: Sebastian Gheorghe şi Sebastian Stoianov

Ultimele două campioane din Liga I au trecut peste obişnuita perioadă de tatonare şi au început în forţă. Prima ocazie le-a aparţinut roş-alb-albaştrilor, în min. 4 o centrare a lui Giurgiu nu a ajuns la Punosevac, fiind reţinută de Beto. Replica clujenilor a venit peste opt minute, Perendija a întârziat degajarea dar şutul lui Bastos din 5 metri a nimerit bara. Liderul a încercat să desfacă pe flancuri, dar reduta Oţelului a rezistat cu brio, mai mult chiar gălăţenii a pus probleme în faza ofensivă. Sălăgeanu a fost protagonistul primei părţi, cu două lovituri libere executate aproape de ţintă iar apoi în min. 40 a părăsit terenul accidentat în urma unui duel cu Sougou. Dorinel Munteanu a fost nevoit să mute, l-a introdus pe Cojoc pe flancul drept, mutându-l pe Ljubinkovici pe stânga. Finalul le-a aparţinut ardelenilor dar şutul periculos a lui Gabi Mureşan, de la vreo 30 de metri s-a scurs pe lângă poarta lui Brăneţ.

Mureşan, omul providenţial

La reluare, cfr-iştii au preluat iniţiativa dar Brăneţ s-a opus la şuturile expediate de Vranjes, Maftei sau Sougou. O ocazie uriaşă în contul gazdelor s-a consumat în min. 64 când şutul lui Ganea a fost respins de pe linia porţii de Ljubinkovici. Presiunea gazdelor s-a concretizat în ultimul sfert de oră când „veteranul” Mureşan a pecetluit soarta meciului cu o dublă. Oţelul a rămas cu 36 de puncte şi se depărtează tot mai mult de cupele europene.


Articole înrudite