29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liga a III-a a programat în weekend partidele celei de-a X-a etape. Stadionul „Siderurgistul” a găzduit derbiul seriei I dintre Oţelul II şi FCM Bacău. Primele două clasate şi-au onorat poziţiile din clasament şi au oferit un meci frumos chiar dacă fazele de poartă nu au fost numeroase. În prima repriză, gălăţenii au avut cea mai mare ocazie de a deschide scorul în min. 43: Gârleanu a centrat de pe partea dreaptă, Elek a reluat din prima, portarul băcăuan a blocat, balonul a ajuns la Avram care a şutat din 11 metri, pe lângă vinclu. Repriza a doua a avut un ritm alert şi au apărut şi golurile. Jucătorii pregătiţi de Vivi Stamate şi Tudorel Pelin se menţin în atac, Gârleanu a şutat de la 17 metri dar golkeperul oaspeţilor a salvat în extremis. Liderul a deschis scorul în min. 66 prin Luncanu, dar gazdele nu au acuzat şocul, ci din contră, au restabilit egalitatea peste numai cinci minute, când Avram a transformat un penalti obţinut la un fault în suprafaţa de pedeapsă asupra lui Gârleanu. Rezultat final: Oţelul II - FCM Bacău 1-1 (0-0). Echipa gălăţeană a folosit formula: Abraham - Petean, Stoica, Sipovici, Cucu - Swartz, Filip - Gârleanu, Avram, Miron - Elek. După pauză au mai evoluat: Murgoci, Marus şi Butoi.
Cea de-a doua reprezentantă a oraşului de la Dunăre la acest nivel, Politehnica, a ucat în deplasare cu FCM Oneşti. Studenţii pregătiţi de Damian Băncilă au ieşit din pasa neagră şi au înregistrat a treia victorie consecutivă. „Sunt mulţumit de modul cum au evoluat băieţii în acest joc şi vreau să le mulţumesc. Se pare că discuţia purtată de patronul echipei cu jucătorii şi-a atins scopul iar toţi împreună am făcut curăţenie şi ne-am revenit. Gazdele, o echipă arţăgoasă, au deschis scorul, dar golul a fost marcat cu mâna. Totul a decurs conform planului, am stat bine în apărare, am egalat până la pauză iar în cel de-al doilea mitan i-am surprins pe contraatac. Vreau ca în continuare să jucăm la fel şi să obţinem cât mai multe rezultate pozitive”, ne-a declarat tehnicianul gălăţean. Rezultat final: FCM Oneşti - Politehnica 1-2 (1-1). Pentru gălăţeni au marcat: Fălcaru şi Agbleta. 11-le folosit a fost: Stoica - Radu, Hristian, Stamate, Velicu - Crăciun, Munteanu, Fălcaru, Bahica (min. 80 Chiriac) - I. Cristian (min. 40 Agbleta), Curmei (min. 46 Serian; min. 78 Donose).
Situaţia în clasament se prezintă astfel: Oţelul II, locul II cu 20 puncte; Politehnica, locul VII cu 12 puncte. Etapa viitoare, echipele gălăţene vor juca astfel: Politehnica - CS Panciu, Petrotub Roman - Oţelul II.

Articole înrudite