29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rezultat echitabil
Rezultat echitabil

Atmosferă de sărbătoare sâmbătă pe stadionul „Oţelul”. Circa 9.000 de oameni l-au aclamat pe pugilistul Lucian Bute, campion mondial la profesionişti, care a şi dat lovitura de începere. Oţelul şi CFR au oferit un joc de uzură, mult tacticizat în care fiecare a căutat lovitura cu care să-şi facă KO adversarul. Neînvinşi pe teren propriu în acest sezon, roş-alb-albaştrii au fost periculoşi încă de la început. În min. 4 Viglianti a tras prin surprindere de la 30 de metri, dar balonul a ocolit cadrul porţii, apoi Paraschiv (min. 8) şi (min. 14), cu capul a greşit de puţin ţinta. Peste 10 minute s-a consumat o altă fază importantă, după o combinaţie Viglianti - Paraschiv - Iorga, ultimul a şutat prin faţa porţii. Campionii au ameninţat poarta la capătul primei jumătăţi de oră când Bastos a fost blocat de Sg. Costin. Fundaşul gălăţean s-a remarcat şi în min. 38 când a reparat gafa lui Grahovac, respingând de pe linia porţii lovitura de cap a lui Bastos. Cu cinci minute de finalul primei reprize a fost rândul lui Stăncioiu să se opună miraculos la şutul lui Viglianti.

La un pas de fericire

Elevii lui Dorinel Munteanu au ieşit motivaţi de la cabine. Viglianti a executat o lovitură liberă (min. 52), S. Ilie a reluat dar Stăncioiu nu s-a lăsat păcălit. O fază controversată s-a consumat în min. 53, când Paraschiv a fost tras în careu de un fundaş advers dar Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. În mod firesc a căzut şi golul, Neagu l-a văzut excelent pe Iorga, iar acesta, cu un şut de la 15 metri lateral dreapta în colţul lung, care l-a lăsat spectator pe golkeperul, a reuşit golul etapei. Cel mai periculos jucător din tabăra lui Cârţu, loveşte bara după care este sancţionat cu un al doilea galben, fiind eliminat. Echilibrul numeric se restabileşte, Giurgiu a fost trimis şi el la vestiare mai devreme. Clujenii au preluat iniţiativa dar Grahovac s-a opus egalării prin două intervenţii de senzaţie în faţa lui Peralta şi a lui Bjelanovici. Veloso a văzut roşu după o intrare dură asupra lui Antal dar oaspeţii au restabilit egalitatea în ultimul minut când Peralta a profitat de greşeala defensivei noastre.

Declaraţii:

Marius Stan - director general FC Oţelul - „CFR a fost una dintre cele mai bune echipe care ne-au vizitat în acest campionat şi mă iau strict după ceea ce au jucat astăzi. Am pierdut două puncte pe final, e bine că am rămas măcar cu unul. Sunt puţin trist, însă o să-mi revin rapid. Aştept o evoluţie bună a băieţilor şi în etapele viitoare. Ca atitudine, CFR m-a impresionat".
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Am câştigat un punct astăzi şi gândul mi-e deja la meciul cu Universitatea Craiova din etapa viitoare. Se pare că nu suntem încă obişnuiţi să jucăm cu un om în plus. Mulţumesc publicului şi cel mai mult îmi pare rău că nu am reuşit să le oferim o victorie oamenilor din tribune. Felicit băieţii pentru determinare".
Sorin Cârţu - antrenor CFR Cluj: „Nu sunt mulţumit, dar până la urmă zic că este un rezultat echitabil după cum s-a desfăşurat partida. Vreau să-i felicit pe băieţi, până la urmă este un punct câştigat ţinând cont că la un moment dat am avut 2 oameni mai puţin. Oţelul îmi place, este o echipă disciplinată tactic şi merită să fie în frunte, Dorinel munceşte bine iar copiii au foame de performanţă iar asta câteodată contează mai mult decât orice stimul financiar”.

FC Oţelul Galaţi - CFR Cluj Napoca 1-1 (0-0)
stadion Oţelul, spectatori: 9.000
Au marcat: Iorga (min.58) respectiv Peralta (min. 90)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgeanu - Neagu (min. 87 Sârghi), Giurgiu - L. Iorga, Viglianti, S. Ilie (min.82 Antal) - Paraschiv. Antrenor Dorinel Munteanu.
CFR Cluj: Stăncioiu - Tony, Cadu, Alcantara, Rada (min. 63 Bjelanovici) - Dică (min. 73 Bud), Costa, Peralta, Culio - Bastos (min. 67 Veloso), Traore. Antrenor: Sorin Cârţu.
cartonaşe galbene: Sg. Costin (min. 53), Paraschiv (min. 56), Giurgiu (min. 72 şi min. 74) respectiv Culio (min. 52), Traore (min. 53, min. 69), Peralta (min.89)
cartonaşe roşii: Giurgiu (min. 74) respectiv Traore (min. 69), Veloso (min. 85)
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)
Asistenţi: Zoltan Szekely (Baia Mare) şi Eduard Dumitrescu (Piteşti)



Articole înrudite