30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
BENFICA LISABONA - OŢELUL GALAŢI 1-0 (1-0)
stadion: "Estadio da Luz", Lisabona;
A marcat: Oscar Cardozo( min. 7)
Formaţii:
BENFICA (antrenor Jorje Jesus): Artur Moraes - Ruben Amorim, Garay, Jardel, Emerson - Witsel, Javi Garcia, Aimar (min. 70 Rodrigo) - Bruno Cesar (min.57 Nolito), Cardozo (min. 78 Saviola), Gaitan.
OŢELUL (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Benga, Perendija, Ilie (min. 21 Ljubinkovici) - Neagu (min. 70 Pena), Filip, Giurgiu - Antal (min. 81 Frunză), Paraschiv, Iorga.
cartonaşe galbene: Cardozo (min. 69) respectiv Ljubinkovici (min. 82), Giurgiu (min. 86)
Arbitru: Manuel Grafe
Asistenţi: Markus Hacker, Guido Kleve. Adiţionali: Christian Dinger, Tobias Welz.

Asta a fost. Miercuri seara, aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele partide, Oţelul a început cu teamă şi asta le-a fost fatal. Lusitanii au marcat foarte repede prin Cardozo şi în continuare au jucat economicos dar şi-au atins obiectivul, au câştigat grupa C şi s-au calificat în optimile prestigioasei competiţii continentale. După primul sfert de oră, roş-alb-albaştrii, care nu au fost ocoliţi de ghinioane, Costin accidentându-se de la încălzire iar Ilie după doar 20 de minute, s-au trezit la realitate şi au echilibrat partida. Dar la omul sărac, nici boii nu trag şi oţelarii au irosit o mare şansă de egalare în min. 34 atunci când Paraschis, titularizat în premieră de „Munti”, l-a trimis după ţigări pe Amorim, dar l-a luat la ţintă pe goalkeeperul Artur, pentru ca imediat Giurgiu să şuteze moale în blocaj. Fără să forţeze, Benfica, cu o posesie zdrobitoare, a avut în continuare iniţiativa iar în final au obţinut o victorie meritată. Oţelul nu s-a făcut de râs, chiar dacă nu a izbutit să cucerească niciun punct, ceea ce a dat naştere la destule comentarii răutăcioase care nu prea îşi au rostul. Până una alta, formaţia noastră a jucat cu echipe ca Manchester, care nu s-a calificat în optimi, Benfica sau FC Basel şi, sincer, nu ştiu cine ar fi putut obţine mai mult într-o asemenea companie selectă.

Declaraţii:

Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Sunt dezamăgit, ne doream să scoatem măcar un punct. N-a fost un meci uşor, dar am jucat bine. Am început slab partida, am primit gol, dar apoi am reuşit să împingem echipa gazdă spre propria jumătate şi am avut câteva situaţii, dar n-am reuşit să egalăm. Aşa că terminăm grupa fără niciun punct. Ne-a lipsit experienţa. Avem o echipă tânără, fără experienţă internaţională. Nu sunt mulţumit de cum am evoluat în primele 15 minute. Nu sunt surpsins de faptul că Benfica a terminat grupa pe primul loc. Favoritele erau Benfica şi Manchester United. E adevărat că până acum Benfica nu câştigase acasă, dar reuşise în deplasare. Benfica merită să meargă mai departe, e o echipă cu tradiţie, cu mul?i suporteri. Dacă ne-am prezenta mai bine în cazul în care am ajunge din nou aici? E greu, în primul rând ar trebui să luăm din nou campionatul, ceea ce e dificil".
Jorge Jesus (antrenor Benfica): "Obiectivul nostru a fost să câştigăm şi să terminăm pe primul loc în grupă, o grupă cu echipe extrem de puternice, iar dovada în acest sens este că FC Basel a eliminat pe Manchester United. Cred că facem un sezon foarte bun în Europa. Am avut echipe puternice, campioane în ţările lor şi nu a fost uşor. Dar nu am pierdut niciun joc în faza grupelor şi jucătorii merită felicitaţi."
Gabriel Paraschiv - jucător FC Oţelul: „Sunt trist pentru că nu am reuşit să scoatem un punct din această competiţie superbă. Dar din fiecare înfrângere avem ceva de învăţat. Niciodată nu este prea târziu să jucăm, suntem bătrâni atunci când ne lăsăm de fotbal. Am avut o şansă imensă de gol, dar am irosit-o din păcate. Dacă marcam, probabil am fi terminat la egalitate. În ciuda tuturor înfrângerilor, am căpătat o experienţă deosebită care ne va ajuta pe viitor. Când joci cu astfel de formaţii, atunci îţi dai seama ce competiţie importantă este. Când îţi cântă imnul Ligii Campionilor sau imnul naţional te simţi cu adevărat fotbalist."
Ruben Amorim (jucător Benfica): „Ştiam că nu ne va fi uşor cu Oţelul, nu aveau nimic de pierdut şi au venit fără trac. Ştiind că finalul grupei e aproape, nu am avut calmul necesar pentru a găsi cele mai bune soluţii în faţa porţii, dar am învins şi e tot ce contează, pentru că am terminat pe locul 1."


Articole înrudite