27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul Galaţi începe cursa de urmărire pentru locul 5
Oţelul Galaţi începe cursa de urmărire pentru locul 5
Etapa cu numărul 27 din actualul sezon aduce o confruntare decisivă pentru formaţia antrenată de Dorinel Munteanu, Oţelul Galaţi. Astăzi, echipa de la malul Dunării va avea o deplasare foarte dificilă la Ploieşti, unde va întâlni pe cei de la Astra. Ploieştenii au un moral ridicat după ce în ultimele trei etape au obţinut 7 puncte fără să primească niciun gol, aflându-se în acest moment pe locul 9 în clasament acumulând 35 de punte. În schimb, oţelarii vin foarte şifonaţi în urma meciului pierdut în faţa celor de la Steaua Bucureşti, meci pierdut pe teren propriu, şi au căzut victime speculaţilor de non-combat. Această partidă poate însemna relansarea luptei pentru locul 5 din clasament, loc care, în actualele condiţii, oferă o calificare în Europa League, deoarece Rapid şi Dinamo se vor lupta pentru Cupa României, echipe care în proporţie de 95% vor obţine calificarea în cupele europene datorită poziţiei din clasament. Culmea, această relansare poate veni tocmai de la Steaua Bucureşti, care va întâlni pe teren propriu pe F.C. Vaslui, formaţie ce se află pe locul 5, iar Oţelul şi formaţia lui Adrian Porumboiu se vor întâlni în penultima etapă.
În acest moment formaţia gălăţeană se află pe poziţia a şasea, cu 42 de puncte, în timp ce vasluienii au acumulat 46 de puncte. O scurtă privire asupra următoarelor meciuri pe care cele două echipe le mai au de disputat arată că va fi o luptă echilibrată până în ultima etapă de campionat.
„Este o echipă care nu a mai primit gol, cu o poftă bună de joc. Cred în echipă, cred în motivarea lor, mai ales că am pierdut ultimul joc. Le cer sacrificiu pentru aceste ultime 8 jocuri, le cer să redevină acel grup puternic care a fost anul trecut, ca să putem să ne atingem obiectivul, acela de calificare într-o cupă europeană”, a afirmat Dorinel Munteanu acum două zile.
Gălăţenii vor face deplasarea fără Liviu Antal, care este suspendat datorită numărului de cartonaşe galbene. Partida va putea fi urmărită cu începere de la ora 18, pe canalul DIGI Sport 1. Partida dintre Steaua Bucureşti şi F.C. Vaslui, va putea fi urmărită pe GSP TV, începând cu ora 20.30.


Articole înrudite