29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cu toţii, cei care iubim campioana României am avut  parte de o duminică după-amiază tristă. Mai întâi, am putut urmări regalul oferit de Manchester United, viitoarea noastră adversară din UEFA Champions League, în partida disputată pe „Old Trafford” cu Arsenal Londra şi care s-a încheiat cu un neverosimil 8-2. Nu ştim dacă roş-alb-albaştrii s-au speriat sau nu, la aflarea acestei veşti dar evoluţia lor din partida cu „câinii roşii” a lăsat de dorit. Dinamo s-a temut de acest joc pe care l-a abordat cu maximă prudenţă, a jucat pragmatic şi în cele din urmă a biruit. Prima fază notabilă s-a consumat în min. 8, la o gafă a lui Perendija de care era să profite M. Niculae, dar şutul său a fost respins de Grahovac. Peste doar două minute, Pena şi-a semnalat prezenţa în teren dar şutul său din alergare nu şi-a atins ţinta. Gazdele au deschis scorul în min. 22, C. Munteanu a executat foarte bine un corner, Moţi s-a înălţat sprijinindu-se pe Pena şi a marcat cu capul. Cea mai importantă fază din contul Oţelului s-a petrecut în min. 25, după un 1-2 Pena - Antal, ultimul a şutat prin faţa porţii, iar Frunză a ratat pentru câţiva centimetri balonul. Bucureştenii au început tare repriza a doua şi au trecut pe lângă 2-0 prin Dănciulescu şi Niculae. Abia în min. 73 oţelarii au înviat, „Para” a executat la semiînălţime o lovitură liberă iar Costin, profitând de eroarea lui Grigore, a restabilit egalitatea. Un simplu foc de paie, am sperat doar şapte minute că am putea obţine un rezultat favorabil, pentru că Niculae ne-a băgat „mortul în casă”, tot la o fază fixă.
Declaraţii:
Marius Stan - director general FC Oţelul: „Suntem îngrijoraţi. Dinamo a fost un adversar care a luat trei puncte din două cornere. Problema mea nu o reprezintă Dinamo, problema mea este echipa pe care o reprezint. Ne-am prezentat departe de ceea ce ar fi trebuit. O să găsim soluţii. Dinamo era un adversar uşor pentru toată lumea. Trebuie să readucem jucătorii la atitudinea cu care ne-au obişnuit sezonul trecut. Din păcate, astăzi (n.r. duminică) am arătat jenant. Fiecare punct pierdut contează în ierarhia finală, nu acum. Va veni o perioadă dificilă, odată ce încep partidele din Liga Campionilor. Dorinel nu a greşit, e doar o problemă la mentalul jucătorilor".
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Astăzi ne-am bătut singuri. Cei mai buni jucători ai mei au greşit la fazele fixe. Nu am avut experienţa, determinarea necesară să câştigăm jocul. Felicit echipa Dinamo, care a trecut, cu ajutorul meu, peste momentele grele. Şi la noi vor veni momente dificile. În proporţie de 99% sunt de vină jucătorii mei. Este o realitate, am ajuns într-o competiţie prin foarte multă atenţie, foarte multă muncă, lucruri care au lipsit echipei în această seară. Pauza nu ştiu dacă e binevenită. Niciodată nu e bine să iei pauze după înfrângeri. Nu avem decât să uităm repede această înfrângere, este singura soluţie. Nu am ce să mai spun despre Dinamo, au 15 puncte după 5 partide. Totuşi, Dinamo nu ne-a pus probleme decât la fazele fixe".
Dinamo Bucureşti - FC Oţelul Galaţi 2-1 (1-0)
stadion „Dinamo”, spectatori: 3.000
Au marcat: Moţi (min. 22), M. Niculae (min. 80), respectiv Sergiu Costin (min. 73)
Formaţii:
Dinamo Bucureşti (antrenor Liviu Ciobotariu): Bălgrădean - L. Rus, Moţi, Dr. Grigore, Muşat (min. 64 Diabate) - Pătraşcu, D. Stoica (min. 53 Torje), D. Kone, C. Munteanu - Dănciulescu (min. 77 Þucudean), M. Niculae.
Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, S. Ilie - Neagu (min. 61 Paraschiv), Giurgiu (min. 86 Viglianti) - Antal, Ibeh, Frunză (min. 57 L. Buş) - Pena.
cartonaşe galbene: Dr. Grigore (min.39), Torje (min. 62), Pătraşcu (min. 72) respectiv Perendija (min.45)
Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare)
Asistenţi: Zoltan Szekely (Baia Mare) şi Ionel Popa (Paşcani)


Articole înrudite