29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În Giuleşti s-au aflat faţă în faţă, sâmbătă seara, două echipe rănite. Atât Rapidul cât şi Oţelul au vrut să arate că, în ciuda problemelor cu care s-au confruntat în turul campionatului, mai pot avea un cuvânt greu de spus în Liga I. Partida a avut un ritm bun, s-a trecut peste perioada de tatonare şi ocaziile nu au întârziat să apară la cele două porţi. Prima le-a aparţinut gazdelor, dar lovitura de cap expediată de Herea (min. 2) nu ne-a dat emoţii deoarece Brăneţ a fost la post. Roş-alb-albaştrii au fost ceva mai incisivi şi au replicat prompt. Ljubinkovic (min.4) a trimis cu capul pe lângă pentru ca peste alte şapte minute Albuţ să respingă în faţă un şut centrare al lui Iorga, apoi Abrudan a reuşit să-l blocheze în ultimul moment pe Paraschiv şi apoi portarul giuleştean a reuşit acelaşi lucru din faţa lui Rîpă.  Rapidistul Roman (min.13), după ce a fost deschis de coechipierul său Grigorie, a şutat imprecis. Gazdele au spart gheaţa şi au deschis scorul prin Herea (min. 29), care a pus latul la centrarea lui Oros. Gălăţenii au o perioadă foarte bună şi în 10 minute au reuşit să întoarcă situaţia pe tabelă prin Pena, care a fructificat centrarea lui Iorga şi a profitat de gafa lui Rui Duarte. Pe final de repriză, Iorga, scăpat singur cu Albuţ, a irosit o ocazie uriaşă de 1-3.
Spectacolul a continuat şi în cel de-al doilea mitan. După opt minute, Ioniţă a înscris cu genunchiul şi a reaprins flacăra speranţei în tabăra Rapidului. Dar excesul de zel i-a costat, Wallace a primit cartonaş roşu şi oţelarii au profitat de avantajul omului în plus. Minutul 63 a consemnat hattrikul lui Pena iar până la final s-a jucat pe contre, cu ocazii la ambele buturi, cea mai mare fiind irosită în prelungiri de ghinionistul Iorga, rămas pentru a doua oară singur cu portarul giuleştean. După 16 ani, Oţelul, de data aceasta cu Tase pe banca tehnică, a obţinut cea de-a doua victorie în Giuleşti din istoria confruntărilor directe.
Rapid Bucureşti - Oţelul Galaţi 2-3 (1-2)
stadion Valentin Stănescu, spectatori: 4.000
Au marcat: Herea (min.29), Al. Ioniţă (min.54) respectiv Pena (min.31, min. 39, min.63)
Formaţii:
Rapid Bucureşti: Albuţ - Rui Duarte (min.46 Wallace), Oros, Abrudan, Bozovici - M. Roman, Teixeira (min. 85 Renan), Herea (min.77 Milisavjlevic) - Grigorie - Pancu, Al. Ioniţă. Antrenor Marian Rada.
Oţelul Galaţi: Brăneţ - Râpă, Sîrghi, Perendija, Ljubinkovic - Giurgiu, Filip - Iorga, Paraschiv (min.67 Inkango (min.88 Didi)), Băjenaru (min. 79 Viglianti) - Pena. Antrenor: Viorel Tănase.
cartonaşe galbene: M. Roman (min.41), Pancu(min.90) respectiv Sîrghi (min.60), Ljubinkovic (min.75), Brăneţ (min. 90+1)
cartonaş roşu: Wallace (min.58)
Arbitru: Istvan Kovacs


Articole înrudite