03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FCM Tg. Mureş - FC Oţelul Galaţi 1-2 (0-0)
stadion Transil, spectatori: 4.000
Au marcat: Sg. Buş (min. 54) respectiv Sârghi (min. 54), Paraschiv (min. 58)
Formaţii:
FCM Tg. Mureş (antrenor Tibor Selymes): Balauru - Wagner (min. 68 D. Ruiz), Iencsi, Gugu, E. Nicu - Bumba (min. 55 Pădureţu), Topici (min. 84 Celsinho), Issa Ba, Fl. Dan - Sg. Buş, Didi.
Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Costin, Sârghi, Sălăgeanu - Giurgiu, Neagu - Antal (min. 79 Frunză), Ibeh, S. Ilie - Pena (min. 90+2 Punosevac).
cartonaşe galbene: E. Nicu (min. 38), Topici (min. 44), Didi (min. 45), Gugu (min. 57), Celsinho (min. 84), D. Ruiz (min. 86) respectiv Sârghi (min. 28), Antal (min. 41), Sălăgeanu (min. 60), Giurgiu (min. 71), Neagu (min. 73), Grahovac (min.90+3)
Arbitru: Istvan Kovacs (Satu Mare)
Asistenţi: Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Dorin Mudura (Oradea)

Partida dintre cele două formaţii, aflate în criză de puncte, a avut un ritm bun încă de la început. Deşi a ameninţat cu boicotul, Oţelul a revenit la sentimente mai bune, a intrat pe teren şi a avut iniţiativă chiar dacă nu a găsit drumul spre gol în primele 45 de minute. Prima fază importantă s-a consumat  în min. 14, după o combinaţie Pena - Ilie, centrarea acestuia fiind reluată cu capul de Antal, pe lângă poartă. Cea mai mare ocazie de gol i-a aparţinut lui Giurgiu (min. 34), care a şutat din viteză de la 20 de metri, puternic, dar portarul Balauru s-a arcuit şi a respins în corner. Peste doar un minut, Sălăgeanu a centrat, dar Sârghi a reluat alături, cu capul. Gazdele au ripostat prin şuturile lui Sg. Buş (min. 20), în braţele lui Grahovac şi Fl. Dan (min. 39), peste.

Cartonaşe şi goluri la foc automat

În partea a doua, jocul şi-a pierdut din cursivitate, dar spectacolul nu a lipsit. Miza şi-a spus cuvântul şi au apărut nervii, iar centralul Kovacs a apelat des la cartonaşele galbene. Min. 54 a adus deschiderea scorului: Sălăgeanu a executat un corner, Pena a deviat, Issa Ba a deviat greşit, iar Sârghi a dovedit prezenţă de spirit şi a şutat în plasă. Bucuria avea să fie de scurtă durată, doar 60 de secunde, deoarece Sergiu Buş a profitat de o ciocnire ca la cascadorii râsului între Costin şi Grahovac şi a restabilit egalitatea. Campioana României nu a acuzat şocul şi Paraschiv, care l-a înlocuit la pauză pe Ibeh, şi-a făcut încă o dată datoria şi a marcat golul victoriei. Roş-alb-albaştrii s-ar fi putut desprinde cu 25 de minute înainte de fluierul final atunci când Giurgiu l-a angajat pe Neagu, dar şutul acestuia cu exteriorul a fost slab.


Articole înrudite