16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cei aproximativ 4000 de spectatori care au înfruntat vremea umedă şi răcoroasă de duminică şi au venit la stadion nu au avut ce regreta. Favoriţii lor au obţinut o victorie de răsunet în faţa unui adversar incomod, care ne-a pus mereu probleme, dar a plecat de fiecare dată cu traista goală de la Galaţi. Aşa s-a întâmplat şi acum, deşi bistriţenii au condus cu 1-0 graţie reuşitei din penalti a brazilianului Junior Moraes şi au evoluat 70 de minute cu un om în plus. După o evoluţie modestă în prima parte, roş-alb-albaştrii au revenit senzaţional după pauză, când au întors soarta partidei prin golurile lui Antal şi Viglianti. Oţelul şi-a păstrat invincibilitatea pe teren propriu (ultimul joc pierdut s-a înregistrat în luna martie, cu Dinamo) şi a revenit în fotoliul de lider.

Declaraţii:

Marius Stan - director general Oţelul: „O victorie senzaţională prin prisma faptului că am jucat mai bine de o oră în 10 oameni, pe un teren mai greu decât am crezut şi cu un adversar, care în prima repriză putea să ne dea cel puţin trei la câte ocazii au avut. Cu atît mai mult, trebuie felicitaţi jucătorii noştrii, care au făcut un efort fantastic. Putem spune că suntem o echipă care chiar contează, după ceea ce am făcut astăzi (n.r. duminică). Nu-mi mai doresc astfel de meciuri, sper ca inima să mă ţină până la sfârşit”.
Dorinel Munteanu - antrenor Oţelul: „Acest rezultat se datorează unei reprize a doua foarte bune. Am început jocul crispat, fără siguranţa cu care ne-am obişnuit, am dat posibilitatea adversarilor să fie periculoşi, s-a produs şi acel 11 metri, dar am şi avut noroc, oaspeţii puteau să facă 2-0. În partea a doua, chiar şi în 10 oameni am impus ritmul jocului. Trebuie să mă pregătesc de acum să joc şi în opt jucători, pentru că aşa este la noi dar suntem pregătiţi pentru orice surpriză. Îmi felicit echipa pentru victorie, pentru dăruirea şi angajamentul de care a dat dovadă. Vreau să mulţumesc publicului că au fost alături de noi, ne-au susţinut în momentele grele. N-am mai pierdut un joc pe teren propriu din luna martie, dar vrem să ne concentrăm la fel”.
Laurenţiu Reghecamf - manager Gloria Bistriţa: „Foarte greu de spus ceva după un asemenea meci. Păcat, din partea noastră că nu am profitat de acel avantaj al omului în plus şi golul pe care l-am avut la pauză. Am avut foarte multe ocazii de a mai marca în prima repriză, n-am făcut-o, asta e viaţa. Echipa din Galaţi a jucat foarte bine în repriza a doua, şi-a creat ocazii şi, în cele din urmă cei care şi-au dorit mai mult, au câştigat. Suntem cu toţii vinovaţi de această înfrângere”.
Alejandro Viglianti - autorul golului victoriei: „A fost foarte greu, nu am prins unul dintre cele mai bune meciuri, dar am muncit mult şi am reuşit să întoarcem rezultatul. Este o victorie meritată a noastră care ne aduce iar pe primul loc. Nu am avut emoţii la penalti, am fost liniştit, am avut încredere în Dumnezeu, şi dedic acest gol mamei mele, care este în Argentina, şi soţiei”.


Articole înrudite