25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rezultatul din tur ne-a costat
Rezultatul din tur ne-a costat
Oţelul a câştigat returul de la Ploieşti, dar a ratat calificarea în finala Cupei României Timişoreana. Vineri, roş-alb-albaştrii vor juca penultimul joc din Liga I, cu FC Vaslui, în deplasare.
Formaţia gălăţeană a părăsit competiţia cu fruntea sus dar rămâne regretul manşei tur pe care băieţii noştrii au pierdut-o la scor de forfait. Oţelul a avut o atitudine pozitivă în partida de marţi seară de la Ploieşti şi a crezut în şansa minimă pe care o mai avea până la capăt. Paraschiv a profitat de gafa lui Geraldo şi a deschis scorul foarte repede şi a pus în continuare presiune, căutând să dea repede un al doilea gol. La reluare, Contra l-a introdus pe Bokila şi acesta şi-a făcut datoria, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj. Chiar dacă soarta calificării s-a decis, oţelarii n-au renunţat şi au izbutit golul unei victorii de moral, prin Iorga, care a transformat penaltiul just acordat de centralul Balaj. Oţelul a ratat accederea în finală, Cupa fiind singurul trofeu care lipseşte din vitrina clubului. Poate la anul...
Declaraţii:
Narcis Răducan - director general FC Oţelul: „3-0 e un scor destul de mare de remontat, dar mă aşteptam ca băieţii să aibă o tresărire de orgoliu. Îi simţeam şi după ultimele două meciuri de campionat. Am câştigat pe terenul Petrolului, e important pe plan mental, chiar dacă nu ne-a ajutat să ne calificăm. Au dovedit că a fost un accident meciul tur şi au tot respectul din partea noastră. Am ieşit cu capul sus şi sperăm ca la anul să reuşim mai mult. Cred că Petrolul este de felicitat”.
Laurenţiu Iorga - jucător FC Oţelul: „Din păcate, ratarea calificării în finală s-a consumat în tur. Acel scor de 0-3 era greu de recuperat, dar măcar acum a fost un succes de moral. Noi am mai sperat azi să întoarcem rezultatul, am marcat primii, dar golul lor ne-a înmuiat puţin. Petrolul este o echipă bună, dar cred că, în situaţia în care am fi evoluat astfel şi în tur, n-am fi avut nicio problemă cu ei”.

Petrolul Ploieşti - FC Oţelul Galaţi 1-2 (0-1)
stadion Ilie Oană
Au marcat: Bokila (min. 56) respectiv Paraschiv (min.8), Iorga (min.89 din 11 metri)
Formaţii:
Petrolul: Bornescu - Alcenat, Geraldo, Manasse, Grecu - Romario, Hoban (min.61 Mustivar) - Renan (min. 46 Bokila), M. Cristescu (min.46 Boudjemaa), Grozav - Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.
Oţelul: Grahovac - Cojoc, Benga, Sîrghi, Ljubinkovic - Filip, Giurgiu (min. 70 Tudorie), Neagu (min. 82 Stromajer) - Iorga, Paraschiv (min.58 Marquinos), Astafei. Antrenor: Marian Dinu
Arbitru: Cristian Balaj
Asistenţi: Vasile Avram şi Florin Ungureanu


Articole înrudite