02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România a învins cu emoţii Kosovo şi rămâne în cărţi pentru calificarea la Euro 2024
România a învins cu emoţii Kosovo şi rămâne în cărţi pentru calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a învins cu noroc, marţi seara, selecţionata Kosovo, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor Euro 2024. Tricolorii s-au chinuit în multe momente, iar victoria s-a conturat târziu, prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (min.83) şi Valentin Mihăilă (min.90+3), în condiţiile în care România a ratat un penalti prin Stanciu şi avea avantaj numeric încă din prima repriză.
Partida a fost întreruptă de arbitru în minutul 18 după ce un grup de suporteri români de la peluza Sud intitulat "Uniţi sub tricolor" au afişat bannerul ''Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia''. UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost ''suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor'', iar arbitrul a reluat jocul după o pauză de 50 de minute.
"Am trăit multe de când a început campania asta, continuăm să trăim experienţe noi. Vreau să salut efortul echipei, victoria, cele trei puncte, deşi nu au fost toate momentele aşa cum mi-aş fi dorit. Am luptat, am trecut şi peste situaţii dificile, dar, una peste alta, echipa a dat totul şi obiectivul nostru era exclusiv pentru trei puncte. Mai mult decât atât, aş vrea să dedic cele trei puncte suporterilor care suferă şi trăiesc alături de noi, dar nu în ultimul rând celor care au fost sâmbătă alături de noi, şi noi nu i-am trimis acasă aşa cum şi-ar fi dorit. Au fost zile grele pentru echipă. Nu e uşor când se întâmplă ce se întâmplă în jurul echipei naţionale, sunt atâtea lucruri negative... Eu am învăţat să trec peste, să le respect, dar pentru băieţi nu este uşor şi atunci cu atât mai mare este de salutat efortul lor", a declarat selecţionerul Edi Iordănescu la conferinţa de presă de la finalul meciului.
În celelalte meciuri din grupă, Elveţia a dispus cu 3-0 de Andorra, iar Israelul a învins Belarus cu 1-0. Clasamentul grupei I se prezintă astfel: 1. Elveţia 14 puncte, 2. ROMÂNIA 12 p, 3. Israel 11 p, 4. Belarus 4 p, 5. Kosovo 4 p, 6. Andorra 2 p. Următoarele meciuri sunt programate în luna octombrie, România va juca în deplasare la Budapesta cu Belarus (12 octombrie) şi acasă cu Andorra (15 octombrie).


Articole înrudite