03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SC Oţelul a câştigat derbiul Galaţiului şi a urcat pe primul loc. Sporting Lieşti, victorie pe teren propriu
SC Oţelul a câştigat derbiul Galaţiului şi a urcat pe primul loc. Sporting Lieşti, victorie pe teren propriu

La sfârşitul săptămânii trecute au fost programate meciurile din cea de-a doua etapă din Liga a 3-a de fotbal. Stadionul Oţelul a găzduit sâmbătă seara cu a doua repriză în nocturnă derbiul municipiului Galaţi, SC Oţelul - CSU Dunărea de Jos. Cele două echipe gălăţene, foarte tinere au oferit publicului un spectacol sportiv de angajament. Experienţa superioară totuşi i-a ajutat pe oţelarii lui Alexandru Ciobanu să se impună graţie unei duble reuşite de „veteranul” Marius Matei care a evoluat practic într-un picior din cauza unei accidentări. Studenţii lui Cătălin Savu au dat o replică bună cu câteva ocazii bune irosite la 0-0 şi 1-0. SC Oţelul - CSU Dunărea de Jos, rezultat final: 2-0, după 1-0 la pauză. Formaţiile: Oţelul: Preda - Stoian, Puţanu, Ghiocel, Manău - Bordieanu, Pleşa, Zărnescu, Dima - Matei, Ţicămucă; CSU Dunărea de Jos: Olaru - Ivaşcu, Moise, Manea, Hilohi - Ţuiu, Lovin, Iacob, Grigoraş, Chiriac - Maţoianu. Au mai intrat: Pop, Grădinaru, Munteanu, Neamţu respectiv Perju, Vîrlan, Mohorîţă, Blănaru.
„O victorie mai mult decât muncită, având în vedere că am jucat în condiţii speciale, în sensul că Matei a jucat accidentat, practic a fost un exemplu pentru toţi, a jucat într-un picior şi a reuşit să marcheze şi două goluri, este un lucru excepţional. Toată echipa este de lăudat, venim după 120 de minute de joc după meciul de Cupă de la Focşani, după multe drumuri în această săptămână. Timpul de antrenament efectiv a fost unul destul de mic. E bine că arătăm spirit de sacrificiu, e bine că arătăm unitate, e bine că ne completăm unii pe alţii atunci când este mai greu. Clar vom avea şi momente mai puţin bune, din cauza lipsei de experienţă care se vede că în anumite momente jucăm copilăreşte. Trebuie să ţinem cont că am terminat meciul cu doi copii de 16 ani ceea ce arată că ne-am aşezat pe un drum bun. Este un drum lung, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, sunt două victorii, este foarte bine că am început campionatul cu două victorii legate, iar asta ne va da moral să mergem, cum am spus la începutul campionatului, cu zâmbetul pe buze poate împotriva celei mai bune echipe din serie”, a declarat tehnicianul de la SC Oţelul, Alexandru Ciobanu. La rândul său, Cătălin Savu, tehnicianul învinşilor a concluzionat: ”Rezultatul nu ne mulţumeşte, dar astăzi am fost învinşi de un singur jucător. Până când a fost eliminat juniorul nostru, Ivaşcu, 80 de minute am fost egali Oţelului, dacă nu o idee peste. Şi la 0-0 şi la 1-0 am avut ocazii cu poarta goală. Asta face diferenţa la acest nivel, experienţa jucătorilor. Noi încă nu am reuşit să depăşim acea barieră sau acea mentalitate de Liga a 4. Le-am şi spus jucătorilor în Liga a IV-a aveam 10-15 ocazii, dădeam 5-6 goluri era totul frumos. Iei la Liga a III-a din două-trei ocazii trebuie să înscrii măcar odată, dar cu toate astea sunt mândru de jucătorii mei au făcut o bună reclamă fotbalului. Jocul nostru a fost consistent, nu am avut din păcate consistenţă şi în faţa porţii”.
Sporting a primit vizita pe Lieşti Arena unei noi promovate, Huşana Huşi. Lieştenii antrenaţi de Doru Balmuş au controlat partida deşi au avut în faţă o echipă arţăgoasă şi au reuşit să obţină o victorie muncită, scor final: 2-1, prima din acest sezon. 11-le de start pentru Sporting: Vicol - Iancu, Dima, Munchiu, Tudor - Mihu, Adamache, Stan, Dănăilă - Nica, Bîrlădeanu. Au mai intrat: Hodorogea, Constantinescu, Moscu, Năstase. Situaţia din clasament după două runde se prezintă astfel: SC Oţelul 6 puncte, locul 1; Sporting 3 p, locul 10; CSU Dunărea de Jos 1 p, locul 13. Etapa viitoare, echipele gălăţene vor juca astfel: CSM Bacău - Sporting, pe 6 septembrie, CSU Dunărea de Jos - Ştiinţa Miroslava, Foresta Suceava - Oţelul, pe 7 septembrie.


Articole înrudite