20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SC Oţelul şi Sporting Lieşti au izbutit victorii identice
SC Oţelul şi Sporting Lieşti au izbutit victorii identice

Liga a 3-a s-a reluat sâmbătă când au fost programate meciurile celei de-a 16-a etape, prima din retur. O veste rea pentru fotbalul gălăţean a venit cu 24 de ore înainte când conducerea CSU Dunărea de Jos, ocupanta locului 14 în seria 1, a înştiinţat oficial Federaţia Română de Fotbal că se retrage. „Sunt foarte supărat de ceea ce s-a întâmplat. Am fost interpretat greşit, nu am spus că am avut vreo discuţie cu domnul rector pe acest subiect, doar i-am comunicat antrenorului în cursul zilei de joi să nu mai cheme jucătorii la antrenamente, atâta tot. Lipsa banilor ne împiedică să continuăm”, ne-a declarat foarte supărat Cătălin Savu.
Cele două echipe gălăţene rămase în campionat au debutat cu dreptul. Sporting a primit pe „Lieşti Arena” vizita unei formaţii cu pretenţii, Foresta Suceava. Lieştenii antrenaţi de Ionuţ Niculcea au pregătit foarte bine jocul, au luptat exemplar, au dominat şi au obţinut o victorie „surpriză”, dar absolut meritată. Rezultat final: Sporting Lieşti - Foresta Suceava 3-1, la pauză: 2-0. Au marcat pentru învingători: Nica (min.1), Munchiu (min.18) şi Bîrlădeanu (min.58 din penalty). Golul de onoare pentru oaspeţi a fost marcat în min.89. Sporting a început cu 11-le: Vădeanu - Hodorogea, Gîţă, Voicu, T.Năstase - Zărnescu, Munchiu - Lupu, Bîrlădeanu, Nica - Mihu. Au mai jucat în partea a doua: Iancu, Mănăilă, Panaite, Grigoraş. Echipa pregătită de Ionuţ Niculcea se menţine pe locul 10 cu 19 puncte şi va juca etapa viitoare în deplasare cu Huşana Huşi.
SC Oţelul a jucat acasă cu lanterna CSM Paşcani. Surprinzător, oaspeţii au deschis scorul în min.17 şi au condus la pauză. Oţelarii antrenaţi de Alexandru Ciobanu au revenit hotărâţi de la cabine şi au tranşat disputa în ultima jumătate de oră când au înscris de trei ori prin: Matei, Sevastian şi Stoian. Rezultat final: SC Oţelul - CSM Paşcani 3-1, la pauză: 0-1. Echipa gălăţeană a aliniat formula: Dinu - Al.David, Puţanu, Ghiocel, Sevastian - Stoian, Cireş, Crihană, Dima - Ţicămucă, Matei. Au mai intrat: Manău, Nemţanu, Alecu, Farcaş. SC Oţelul ocupă în continuare locul 6 cu 30 de puncte, la egalitate cu CSM 2007 Focşani, locul 5, şi va sta etapa viitoare după retragerea concitadinei CSU Dunărea de Jos, dar va câştiga cu a 3-a la masa verde.


Articole înrudite