25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sporting şi Oţelul fac legea în seria a doua
Sporting şi Oţelul fac legea în seria a doua

Liga a 3-a a la fotbal a programat în weekend partidele celei de-a treia etape. Prologul a avut loc la Bacău unde s-au întâlnit Aerostar şi SC Oţelul. Duelul principalelor contracandidate la câştigarea seriei a fost interesant, Oţelul şi-a surprins adversara prin tactica aleasă de managerul tehnic Dorinel Munteanu, cu un pressing avansat în jumătatea adversă şi a obţinut o victorie meritată şi foarte importantă.
Roş-alb-albaştrii au deschis scorul prin Ghiocel în min.23 după cornerul executat de Nica şi au închis tabela cu un sfert de oră înainte de final prin Cisotti, după cursa irezistibilă a lui Cricimar. Aerostar a evoluat în inferioritate numerică din min.70, un jucător băcăuan fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Uţiu - Rus, Yabre, Ghiocel, Niculae - Neagu, Cireş, Jardan - Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai jucat: Cricimar, Vaştag, Dobre. Oţelul a urcat pe locul 2 cu şase puncte şi va juca etapa viitoare, pe 18 septembrie, acasă, cu Viitorul Ianca.

Şoc şi groază pe „Lieşti Arena”

Derbiul seriei a 2-a din Liga a 3-a dintre Sporting Lieşti şi Metalul Buzău a fost la un pas de o mare tragedie. În min.76, la scorul de 0-0, un jucător buzoian a scăpat 1-1 cu portarul Vădeanu, a vrut să-l dribleze, dar în încercarea sa îl loveşte cu piciorul în faţă, Vădeanu este comoţionat, rămânând incoştient. Urmează 15-20 de minute de panică generală, jucătorul este stabilizat la intervenţia promtă a medicilor de la faţa locului şi apoi transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.
„Situaţia lui Vădeanu nu este tocmai bună. Diagnosticul: fractură de piramidă nazală, fractură de mandibulă, maxilar. Astăzi (n.r. duminică) o să fie supus unei intervenţii chirurgicale, cel mai probabil la Bucureşti. Partea bună este că acum este conştient şi cooperant. La cap nu are nimic, îşi va reveni cu siguranţă. A fost panică mare”, ne-a declarat preşedintele Sporting, Dorinel Matei.
Dumnezeu şi-a întors faţa până la urmă spre Sporting, care a învins cu 1-0, gol marcat în min.84 de Grigoraş, cu menţiunea că portarul Andrei Brăneţ, care a intrat în locul lui Vădeanu a apărat două lovituri de la 11 metri, prima acordată gratuit de centralul Sergiu Mavriche din Bacău. 11-le de start aliniat de antrenorul Cristian Brăneţ: Vădeanu - Bucevschi, Voicu, Maftei, Năstase - Munchiu, Mihu, Bîrlădeanu, Iancu - Stan, Călin. Au mai intrat: Crihană, Ţicămucă, Grigoraş, Chiriac, A.Brăneţ. După trei etape, Sporting Lieşti are nouă puncte şi ocupă primul loc în serie. Următorul meci va fi vineri, 17 septembrie, în deplasare, cu CSM Rm. Sărat.


Articole înrudite