07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Puţină lume se aştepta la aşa ceva. După o săptămână foarte agitată, cu un conflict la cel mai înalt nivel - restanţe, ameninţări de insolvenţă şi fără antrenor principal -, roş-alb-albaştrii au reuşit să strângă încă odată rândurile, să se mobilizeze şi să obţină prima victorie din acest an. Cu o formulă inedită de start, în care Costin a fost urcat în faţa apărării iar cuplul de fundaşi centrali a fost Sîrghi - Benga, Oţelul a încercat şi a reuşit să-şi surprindă adversara. La prima fază a  partidei, în min. 4 Astafei a centrat în careu, dar Paraschiv nu a ajuns la întâlnirea cu balonul. Peste numai trei minute, aceiaşi protagonişti au dat lovitura de graţie campioanei României: Astafei, foarte activ, a centrat, iar Para l-a învins pe Felgueiras cu un eurogol: şut din volé din mijlocul careului. Cei de la CFR au recţionat prin Rada (min. 19), care a executat în bară o lovitură liberă de la 20 de metri. Cea mai mare ocazie a gazdelor i-a aparţinut lui Deac (min. 24), cu un şut din vole la care Grahovac s-a opus salvator. Oţelul s-a grupat bine în apărare şi a ieşit pe contraatac de câte ori s-a ivit ocazia. În min. 33 Neagu a intrat în careul clujean dar şutul centrare prin faţa porţii a fost respins. După pauză, CFR a avut un iureş de aproximativ 10 minute, în care au apărut ocaziile lui Weldon (min. 46) şi Maah (min. 48) după care s-a stins. Pe final, suporterii gălăţeni au mai avut ceva emoţii la lovitura de cap a lui Godemeche (min. 84) şi şutul lui Deac (min. 86), dar şi la intercepţia lui Didi (min. 90), încheiată cu un şut deviat în corner. Trei puncte uriaşe pentru Oţelul, care încheie „săptămâna patimilor”. În cursul zilei de astăzi, antrenorul Petre Grigoraş va semna, în sfârşit contractul cu gruparea roş-alb-albastră şi va reveni pe banca tehnică. După XXI de etape, Oţelul a acumulat 23 de puncte (sau 25?) şi a urcat pe locul XII.
CFR Cluj - FC Oţelul Galaţi 0-1 (0-1)
stadion Constantin Rădulescu, spectatori: 2.000
Au marcat: Paraschiv (min. 7)
Formaţii:
CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Piccolo, Rada, Camora - Godemeche, Sepsi (min. 77 Obiora) - Maah (min. 68 L. Ganea), Hora, Deac - Weldon. Antrenor: Paulo Sergio .
FC Oţelul Galaţi: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, Ljubinkovic - Neagu, Costin (min.63 Filip), Iorga - Astafei, Paraschiv (min.76 Didi) -Stromajer (min. 46 Gazale). Antrenor: Ioan Balaur.
cartonaşe galbene: Sepsi (min. 23), Piccolo (min. 54), Felguieras (min. 79), Godemeche (min. 79 şi min. 90±1), Camora (min. 79), respectiv Sîrghi (min. 50), Iorga (min. 62), Filip (min. 66), Grahovac (min. 89)
cartonaş roşu: Godemeche (min. 90+1)
Arbitru: Sebastian Colţescu
Asistenţi: Sebastian Gheorghe şi Ovidiu Artene


Articole înrudite