15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FC Oţelul Galaţi - Unirea Urziceni 4-1 (1-1)
stadion „Oţelul”, spectatori: 3.000
Au marcat: Viglianti (min. 5 şi min. 70), Giurgiu (min. 59 şi min. 90+1) respectiv Todoran (min. 23)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgeanu - Neagu (min. 90 Petean), Giurgiu - L. Iorga, Viglianti, S. Ilie (min. 56 Antal) - Borbely (min. 46 Paraschiv). Antrenor Dorinel Munteanu.
Unirea Urziceni: Bălgrădean - Muşat, Maftei, Nicu, Toşca (min. 64 Matei) - Semedo (min. 79 Arman Karamian), Muzac, Todoran, Pădureţu - Rusescu, Bâtfoi (min. 58 Văduva). Antrenor Octavian Grigore.
cartonaşe galbene: Neagu (min. 20), Viglianti (min. 37) respectiv Muşat (min. 44)
cartonaş roşu: L. Iorga (min. 37)
Arbitru: Andrei Chivulete (Bucureşti)
Asistenţi: Adrian Vidan (Bucureşti) şi Sebastian Stoianof (Constanţa)


Roş-alb-albaştrii au trecut repede peste înfrângerea ruşinoasă de la Vaslui şi au vrut să demonstreze că ştiu destul fotbal. Partida de sâmbătă cu învingătoarea Stelei din runda precedentă a început cum nu se putea mai bine, Viglianti - în zi foarte bună, mobilizat de prezenţa în tribune a familiei sale sosită din Argentina după o călătorie de 36 de ore - reuşind să deschidă scorul după cinci minute. La prima incursiune în careul nostru, ialomiţenii au beneficiat de un penalti, după o imprudenţă a internaţionalului Râpă la un duel cu Rusescu, iar Tooran a restabilit egalitatea. După o jumătate de oră de joc şi-a intrat în rol centralul Adrian Chivulete, care mai întâi nu judecă cu aceeaşi unitate de măsură şi nu acordă lovitură de pedeapsă după ce Muzac l-a secerat pur şi simplu pe Giurgiu iar apoi îl elimină destul de uşor pe Iorga. Repriza a doua a fost una de vis iar introducerea lui Paraschiv a fost de bun augur. Deşi au evoluat în inferioritate numerică, băieţii lui Dorinel Munteanu s-au distrat cu Steluţa din Bărăgan şi au mai înscris de trei ori. Eroii meciului au fost mijlocaşii Giurgiu şi Viglianti, ambii reuşind câte o dublă. Ultima reuşită, din prelungiri, când Gabi a înscris cu un şut de la 40 metri, s-a înscris de pe acum în cursa pentru cel mai frumos gol al campionatului. Publicul a fost extraordinar, şi-a încurajat favoriţii parcă mai tare ca niciodată iar în final tot stadionul a scandat: „Cine e pe primul loc? Oţelul e!”. 

Declaraţii:

Marius Stan - director general Oţelul: „Am dat gol foarte repede şi credeam că totul este gata, însă fotbalul ne-a pedepsit şi, după prima repriză, era să ne înscriem şi noi în filmul «Proştii proştilor, partea a II-a». A fost o primă repriză în care am suferit şi la propriu şi la figurat. M-au durut şi capul şi inima. A fost însă o repriză a doua în care am marcat de trei ori şi nu mai avem ce comenta. Ne bucură locul pe care suntem, în primul rînd pentru că toate punctele sunt meritate, sunt muncite. Ce e mai greu, însă, abia va urma. Oricum, după acest meci sunt convins că în etapa următoare, cu Steaua, vom avea stadionul plin".
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Dacă etapa trecută am ratat ocazia să trecem pe primul loc, iată că am reuşit să o facem acum, deşi pentru mine contează clasamentul la final, nu în timpul competiţiei. Mă bucur pentru victorie pentru că a fost una foarte grea, mai ales pentru că veneam după un eşec usturător la Vaslui. A fost multă tensiune în jocul de azi. Mă bucură atitudinea jucătorilor mei ,pe care au avut-o mai ales în repriza a doua, şi îmi felicit jucătorii pentru efortul depus. Trebuie totuşi să remarc şi minunatul public care astăzi chiar a fost cel de-al 12-lea jucător al nostru".
Alejandro Viglianti: „Sunt fericit. Dedic aceste goluri întregii mele familii. Tatăl meu a venit din Argentina şi a asistat la meciul de astăzi. Ne-a fost greu, însă am demonstrat că formăm un grup unit şi suntem fericiţi că am câştigat la o asemenea diferenţă şi i-am făcut bucuroşi pe suporteri. Nu ne uităm în clasament, o luăm uşor, pas cu pas".
Gabriel Giurgiu: „Cel de-al doilea gol al meu cred că este cel mai frumos înscris de mine până acum. Mă bucur că am revenit cu bine după o pauză luată forţat din cauza unei accidentări. A fost foarte greu pentru că a trebuit să marcăm jucând cu un om mai puţin în faţa unei echipe care s-a apărat pe mai multe rânduri. Important este că am reuşit să câştigăm şi putem să ne menţinem pe primele poziţii".


Articole înrudite