14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Vrem să scădem costurile părinţilor tinerilor tenismeni”
„Vrem să scădem costurile părinţilor tinerilor tenismeni”

Tenisul tinde să detroneze fotbalul în preferinţele românilor. Ascensiunea fulminantă a Simonei Halep a făcut ca atenţia tuturor să se îndrepte spre sportul alb. George Cosac, preşedintele Federaţiei, nu vrea să scape acest moment şi doreşte să creeze condiţii de excepţie pentru cei mai talentaţi sportivi din ţară.
„Noi avem în derulare două proiecte menite să scadă costurile părinţilor care îşi susţin copiii în competiţii. Primul este refacerea bazei care găzduia fostul Tenis Club Bucureşti, care a fost demolată de Ceauşescu în 1989. Vom construi 9 terenuri de tenis acolo în parcul Operei, unde sportivii de performanţă vor putea să se pregătească gratuit până la ora 17:00, după care terenurile vor fi închiriate pentru a acoperi o parte din cheltuieli. Cel mai important proiect este însă altul. Vom creea Complexul Naţional de Tenis care va avea cel puţin 5 terenuri acoperite. Pe lângă acestea vom construi şi un mini hotel destinat exclusiv sportivilor, cu 30 de camere plus o sală de fitness şi un centru de recuperare. Vom aduna aici cei mai buni copii din ţară care se vor pregăti, vor mânca şi vor dormi gratuit. Vrem să-i ajutăm pe părinţii celor mai promiţători copii din ţară. Vom înfiinţa astfel Centrul Speranţelor Olimpice. Din păcate, tenisul este singurul sport care nu beneficiază de suportul Comitetului Olimpic Român şi nu ştiu din ce motiv s-a întâmplat acest lucru. Vom înfiinţa anul acesta şi primul Centru de Excelenţă pentru tenis la Constanţa. Domnul primar Marius Stan îmi spunea că şi la Galaţi sunt condiţii pentru a înfiinţa un astfel de centru. Este foarte posibil ca în următorii 2-3 ani să înfiinţăm un astfel de centru şi la Galaţi. Atât la Centrul Speranţelor, cât şi la Centrul de Excelenţă, copiii vor avea la dispoziţie terenuri, antrenori şi hrană tocmai pentru a le uşura sarcina părinţilor. Chiar dacă pare puţin credibil, cheltuielile vor fi suportate integral de federaţie. Federaţia va câştiga doar din închirierea terenurilor după o anumită oră. Toate încasările se vor duce spre cele 2 centre. Amintesc faptul că toţi copii care se pregătesc la ora actuală la Centrul Naţional au gratuitate”, ne-a declarat George Cosac.
Ceea ce a reuşit deja George Cosac arată că pentru a fi un bun manager nu trebuie să fi fost un jucător colosal. Ilie Năstase a fost mulţi ani la cârma Federaţiei, dar a nu lăsat nimic în urma sa. Ce ar mai putea fi spus despre Ruxandra Dragomir, care a condus catastrofal Federaţia? George Cosac vrea să facă ceva şi, ajutat şi de performanţele Simonei Halep, preşedintele Federaţiei poate creea baza unei piramide adevărate cum tenisul de la noi din ţară nu a avut vreodată.


Articole înrudite