22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
159 de noi staţii pentru încărcarea maşinilor electrice, la Galaţi
159 de noi staţii pentru încărcarea maşinilor electrice, la Galaţi

Municipiul Galaţi se numără printre oraşele din ţară cu cele mai multe staţii pentru încărcarea maşinilor electrice şi continuă pe această linie. 159 de noi staţii vor fi instalate în oraş, adăugându-se celor 46 deja funcţionale, anunţă Primăria Galaţi.
„La Galaţi susţinem şi încurajăm transportul electric. De aceea, am demarat un program ambiţios pentru instalarea de staţii necesare maşinilor electrice al căror număr este în creştere de la o zi la alta. Un oraş modern trebuie să ofere toate condiţiile pentru un transport modern şi prietenos cu mediul”, declară edilul Ionuţ Pucheanu.
Primăria municipiului Galaţi a reuşit să obţină fondurile necesare prin PNRR şi a lansat în licitaţie publică un contract estimat la 19,5 milioane de lei, având ca obiect „Staţii de reîncărcare autovehicule electrice - achiziţie cu proiectare, montaj, operare şi mentenanţă a echipamentelor”, iar ofertele sunt aşteptate până pe 20 martie 2024. În principal, contractul prevede achiziţia celor 159 de staţii de staţii pentru maşinile electrice, acestea urmând să fie instalate în toate zonele oraşului.
Primăria municipiului Galaţi a instalat până acum, în cadrul altor proiecte, 46 staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice, iar acţiunile au fost recunoscute la nivel naţional. Municipiul Galaţi a obţinut anul trecut trofeul „Best Electric City”, pentru programul de instalare a staţiilor de încărcare a maşinilor electrice. Premiul a fost oferit în cadrul competiţiei „Best Electric Car” care a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Mediului.
În prezent, în municipiul Galaţi sunt înregistrate 3.007 maşini electrice şi hibrid. Dintre acestea, 499 sunt full-electric şi 2.508 plug-in hybrid, precizează municipalitatea.


Articole înrudite