21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A fost reţinută mama care s-a băgat în bătaia elevelor de la Tecuci
A fost reţinută mama care s-a băgat în bătaia elevelor de la Tecuci

În urma activităţilor investigative şi de cercetare, s-a dispus extinderea urmăririi penale şi pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, iar în cursul zilei de luni, 15 mai 2023, după administrarea probatoriului în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a femeii cu vârsta de 38 de ani. Astăzi, marţi, 16 mai 2023, persoana în cauză va fi prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci cu propunerea luării unei măsuri preventive. Este vorba despre  mama care s-a implicat în bătaia dintre eleve, de la Tecuci, de săptămâna trecută.

Bătaie între eleve în timpul pauzei. Mama uneia a intervenit în scandal

Reamintim că, la data de 10 mai 2023, ora 13.09, Poliţia Municipiului Tecuci a fost sesizată, prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe strada Costache Racoviţă, din municipiul Tecuci, ar fi avut loc o agresiune fizică între trei tinere, eleve în cadrul a două unităţi de învăţământ situate în imediata apropiere. Din verificările preliminare, poliţiştii au stabilit că, la data mai sus menţionată, în jurul orei 13.00, în timpul pauzei dintre orele de curs, mai mulţi elevi ar fi ieşit în afara celor două unităţi de învăţământ, care sunt situate pe strada Costache Racoviţă, în vederea socializării, în zona unui bloc de locuinţe. În acest loc s-au întâlnit şi trei adolescente, două de 15 ani, eleve în clasa a IX-a, şi una de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a. Între cele trei eleve ar fi avut loc o discuţie în contradictoriu, în urma căreia s-ar fi agresat fizic şi şi-ar fi adresat cuvinte şi expresii vulgare. De asemenea, ulterior acestui incident, în zona respectivă a venit şi mama uneia dintre minore, o femeie de 38 de ani, care ar fi lovit-o cu palma în zona feţei de mai multe ori pe cea de 14 ani. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar cercetările vor fi continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident, precum şi gradul de participare al fiecărei persoane, preciza, la acea dată, IPJ Galaţi.

Totul ar fi pornit de la un băiat! Anchete după bătaia elevelor de la Tecuci

Totul s-a întâmplat în pauza de prânz, în afara, dar în apropiere unităţilor de învăţământ, între eleve de la o şcoală generală şi de la liceu, eleve de clasa a 7-a şi a 8-a. Surse din anchetă spun că iniţial una dintre elevele de 15 ani a insultat-o pe fata de 14 ani, iar aceasta a lovit-o ca răspuns pe ea, care s-a ales cu doi dinţi scoşi. Abia apoi s-a petrecut scena filmată în care fata de 14 ani este bătută de cele două şi apoi pălmuită de mama fetei de 15 ani. Profesorii fetei de 14 ani spun că este un elev care nu a mai creat probleme deşi e şi un pic mai rebelă. "După incident eleva a fost preluată de familie şi nu a participat ieri la cursuri. Din ce ştiu eu, ieri au fost la spital, iar astăzi vor merge la IML pentru alte constatatări'', a precizat, după incident, Adriana Lefter, director Şcoala "Elena Doamna" Tecuci. Dascălii fetei de 15 ani sunt şocaţi şi acum de violenţa confruntării, mai ales că eleva nu pare agresivă, nu le-a creat probleme. „Avem un singur copil în acest incident şi mama era la spital în momentul respectiv cu copilul. Se cunosc cât de cât copiii, se cunoşteau dinainte, aveau oarece relaţii, nu ştiu de la ce a plecat acest coflict, se speculează că ar fi de la un băiat'', a spus Iulian Cătălin Filimon, director Liceul "Calistrat Hogaş". Poliţiştii cercetează cazul. "Poliţiştii au stabilit faptul că agresiunea fizică între cele trei eleve a avut loc în urma unei discuţii în contradictoriu, iar ulterior acestui eveniment, eleva cu vârsta de 14 ani a fost lovită cu palma peste faţă de mama unei eleve'', a explicat ag.pp. Ciprian Stoica, IPJ Galaţi. Se fac cercetări pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Şi Inspectoratul Şcolar Galaţi face anchetă în acest caz, relata cotidianul nostru în urmă cu o săptămână.

Imagini cu bătaia, disponibile AICI!


Articole înrudite