04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
”Va fi un concurs mult disputat”, spunea săptămâna trecută dr. Dumitru Cristea referindu-se la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul de Urgenţă, deoarece persoanele care candidau aveau cam acelaşi background. Asta deoarece atât dr. Marin Crăciun, actualul manager al spitalului, cât şi contracacandidata dumnealui, dr. Călina Lazarovici, au fost atât manageri ai spitalului în cauză dar au deţinut şi poziţii de conducere în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Numai că nu s-a mai ajuns la un examen propriu-zis între cei doi contracandidaţi deoarece unul dintre ei, mai precis actualul director al Spitalului de Urgenţă, s-a retras. Doctorul Marin Crăciun a depus un memoriu acum o săptămănă în care îşi exprima temerea că acest concurs nu va fi tocmai corect deoarece exact preşedintele comisiei de examinare, prof.dr. Aurel Nechita, era cel care îl concediase acum mulţi ani de la conducerea Ambulanţei gălăţene, în cursul unui scandal pornit de la reclamaţia unei familii privind decesul unei rude în lipsa ambulanţei. Preşedintele CA al Spitalului de Urgenţă dar şi restul membrilor   au fost invitaţi pentru a monitoriza concursul, preşedintele asigurând candidatul că a luat măsuri suplimentare astfel încăt comisia de examinare, inclusiv preşedintele acesteia, să acţioneze corect.
”În ciuda acestor fapte, domnul dr. Crăciun a decis să se retragă, motivând că există temerea ca acest concurs să nu îi fie favorabil. Această contestaţie a depus-o nu pe 15 octombrie, când s-a spus care va fi componenţa comisie de examinare, ci mult mai târziu. S-a luat act de acest lucru. Contracandidatul a rămas în sală şi a continuat examenul. Mâine (azi - n.r.) se va da a doua probă - prezentarea proiectului managerial”, a precizat preşedintele comisiei de examinare, prof.dr. Aurel Nechita.
Din câte am aflat, dr. Marin Crăciun ar fi anunţat că îşi rezervă dreptul de a rezolva totul în instanţă. Am încercat să-l contactăm telefonic pe dr. Marin Crăciun, pentru un punct de vedere, dar nu am reuşit lucru nu a fost posibil până la închiderea ediţiei, managerul precizând că este prins într-o şedinţă.

Articole înrudite

La data de 3 decembrie 2023, în jurul orei 17:05, la intersecţia dintre strada 1 Decembrie 1918 ş ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade