Bebeluşi salvaţi cu elicopterul

Marți, 28 Ianuarie 2014 17:50
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi bebeluşi bolnavi, ambii născuţi prematur, o fetiţă în vârstă de 5 luni şi jumătate şi un băieţel de 8 luni, ambii din comuna Drăguşeni, satul Fundeanu, au ajuns în siguranţă la Spitalul de Copii graţie intervenţiei elicopterului MAI şi a echipajulor SMURD. Iniţial s-a încercat să se ajungă la ei cu ambulanţa, dar degeaba s-au făcut eforturi, pentru că nu s-a reuşit. „Am ţinut legătura cu autorităţile locale, dar deşi am avut şi utilaje înaintea ambulanţelor, nu s-a reuşit. Fiind vorba de doi sugari, ambii cu probleme de sănătate, am luat decizia să cerem intervenţia elicopterului”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Un elicopter MAI plecat de la Iaşi cu echipaj SMURD Bucureşti a fost direcţionat în localitatea Fundeanu. Copiii aveau febră şi vărsături, starea lor fiind aşa chiar şi de două zile. „Acolo am avut probleme la aterizare deoarece zăpada a fost foarte mare, dar am reuşit. Când am preluat copiii, în elicopter, am reuşit să îi stabilizăm şi nu mai aveau febră”, a declarat dr. Olguţa Medinţu, de la SMURD Bucureşti. Copiii au fost însoţiţi de mame. „Îi era rău de două zile. Vărsa, nu mânca mai deloc. E născut înainte de termen. Mi-a fost frică până am ieşit de acolo, din zăpada aia, dar am reuşit”, spunea Ioana Cristina Tătatu, mama bebeluşului în vârstă de opt luni.
Copiii au fost preluaţi de echipajul SMURD Galaţi. „Acum ambii copii, fetiţa de 5 luni şi băiatul de 8 luni, sunt stabili. Nu mai au febră. Urmează să îi transportăm, sub monitorizare, la Spitalul de Copii din Galaţi”, a precizat dr. Amalia Morcov, de la SMURD Galaţi. Urma ca şi o bătrână din Smulţi, cardiacă, să fie adusă, de asemenea cu elicopterul, la Galaţi, însă condiţia de sănătate a impus transportul direct la Bucureşti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu