Blaga l-a apostrofat pe viceprimarul Cristea pentru exces de ”patriotism local”

Joi, 08 Iulie 2010 21:02
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cu două zile înainte ca vârful viiturii Dunării să fi ajuns la Galaţi, ministrul Vasile Blaga a venit din nou pe digul de apărare al Galaţiului, însoţit de secretarul de stat Mihai Capră, gen. Viorel Nemeş, adjunctul IGSU, şi autorităţile locale. Despre Dunăre, numai de bine! Ministrul susţine că are convingerea fermă că Galaţiul nu va fi inundat.
”La Galaţi este 100% sigur că nu vom avea probleme”, a spus Blaga. Printre autorităţile locale ministrul l-a văzut şi pe viceprimarul Mircea Răzvan Cristea, căruia i-a admirat patriotismul local, dar i-a reproşat un oarecare exces vizavi de declaraţia că inundarea zonei Valea Oraşului ar fi fost cel mai mare dezastru urban după al doilea război mondial, precum şi estimarea valorii pierderilor avansate în acelaşi context. Viceprimarul Cristea, pe de altă parte, şi-a păstrat punctul de vedere şi totul s-a oprit aici.

O treime din angajaţii prefecturilor, restructuraţi

Ministrul Vasile Blaga a precizat şi că din toţi secretarii de stat de la Interne vor rămîne doar trei, doi pe administraţie locală şi unul pe ordine publică. Ministrul a mai spus că gălăţeanul Mihai Capră va fi printre cei care rămân, deoarece şi-a demostrat profesionalismul şi, în plus, a fost cel mai bun prefect din istoria României în perioada inundaţiilor care au devastat judeţul în 2005-2007, având şi un comandat al ISU la fel de bun, cu referire la gen. Viorel Zaharia, acum în rezervă. Tot legat de restructurări, ministrul Blaga a precizat şi că este de aşteptat ca o treime din angajaţii prefecturilor să fie restructuraţi.

Ajutor pentru Moldova

Secretarul de stat Mihai Capră l-a anunţat pe ministrul Vasile Blaga că a primit solicitări de ajutor din Republica  Moldova, unde sunt acum probleme cu inundaţiilor. Ministrul Blaga a precizat că este aproape sigur că aceste cereri vor fi aprobate de Executiv şi că în Moldova vor fi trimise motopompe şi apă, acestea fiind, se pare, cererile moldovenilor de peste Prut.


Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu