14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Costel Fotea: Demarăm una dintre cele mai complexe lucrări de pe drumurile judeţene
Costel Fotea: Demarăm una dintre cele mai complexe lucrări de pe drumurile judeţene

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea a aproape 60 de kilometri, pe ruta: Bălăbăneşti – Bălăşeşti – Ciureştii Noi – Ciureştii Vechi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Şendreni (extravilan) – intersecţia cu DN25 (pod sat Traian). De asemenea, a fost emis şi ordinul de începere a lucrărilor, partea de proiectare fiind deja realizată.
„Este o investiţie record de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul nostru. Practic, demarăm una dintre cele mai complexe lucrări de pe drumurile judeţene, pe aproape 60 de kilometri, amenajând o axă rutieră modernă care va străbate judeţul de la nord la sud şi care va fi o alternativă atât pentru DN25, cât şi pentru DN24D. Pe acest tronson funcţional, format din cinci drumuri judeţene, sunt porţiuni de drum pe care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, însă şi porţiuni, cum este cea dintre ferma Greaca (Schela) şi DN25, din pământ. Aproximativ 100.000 de oameni din judeţul Galaţi vor beneficia de această importantă lucrare, care va crea şi noi locuri de muncă. Va fi consolidată fundaţia drumului, se va lărgi partea carosabilă şi vom moderniza 12 poduri mari şi peste 1000 de podeţe, inclusiv pentru acces la gospodării.  Mai mult, în cadrul acestei investiţii, pentru reducerea efectelor poluării, vom împăduri aproape 60 de hectare de teren degradat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Finanţarea este asigurată prin Programul Regional Sud- Est (PRSE) 2021-2027, iar valoarea totală a investiţiei este de peste 363 de milioane de lei. Licitaţia pentru realizarea lucrărilor a fost câştigată de către Asocierea S.C. Tancrad S.R.L. & S.C. Citadina 98 S.A. & S.C. Lemacons S.R.L. & S.C. Oldroad Construct S.A., potrivit CJ Galați.


Articole înrudite