22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Directorul spitalului din Tecuci a demisionat la cererea primarului oraşului
Directorul spitalului din Tecuci a demisionat la cererea primarului oraşului

Primarul Tecuciului, Daniel Gerhart Ţuchel, a anunţat miercuri dimineaţă, pe pagina sa de facebook, că i-a cerut demisia managerului Spitalului Tecuci, Teodor Negru. A făcut acest lucru deoarece în presa locală din Vrancea au apărut informaţii potrivit cărora directorul Spitalului „Anton Cincu” ar fi intrat în vizorul procurorilor DNA, implicat într-o acţiune de luare de mită.
„În urma informaţiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupţie, în această dimineaţă i-am solicitat acestuia demisia din funcţia de manager al Spitalului «Anton Cincu», cât şi din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situaţiei juridice. Domnul Negru Teodor a fost de acord să-şi prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfăşoară activităţi care contravin legii”, a precizat primarul Tecuciului.
Potrivit informaţiilor din „Monitorul de Vrancea”, marţi, la popasul Tişiţa ar fi ajuns echipaje DNA şi directorul spitalului Tecuci, după ce maşina acestuia a fost oprită în trafic. În cauză ar fi vorba de luare de mită. Urmează ca DNA să confirme sau nu informaţiile.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal «Anton Cincu» din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie. Faţă de persoana sus-menţionată s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2016. Între obligaţiile impuse figurează aceea de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi obligaţia de a nu comunica, pe nicio cale, cu anumite persoane. Alte detalii nu pot fi făcute publice, în acest moment, având în vedere că informaţiilor respective li se aplică prevederile art. 12 alin 1 litera e. din legea 544/2001. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în răspunsul la solicitarea înaintată DNA.
Contactat telefonic, directorul Teodor Negru nu a răspuns şi nu a putut fi găsit. Din informaţiile noastre, miercuri dimineaţă el s-ar fi aflat totuşi la serviciu.


Articole înrudite