24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Drumul morţii" din judeţul Galaţi, modernizat şi extins la patru benzi
"Drumul morţii" din judeţul Galaţi, modernizat şi extins la patru benzi

Amplă investiţie de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul Galaţi, anunţă Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi!
Astfel, DN25, cel mai aglomerat drum din judeţ, va fi extins la patru benzi şi modernizat pe ruta: ieşire din municipiul Galaţi - Movileni - Şendreni - Şerbeştii Vechi - Braniştea - Traian - Independenţa - Piscu - Tudor Vladimirescu - Hanu Conachi (intersecţia cu DN25A), pe o distanţă de peste 40 de kilometri. Valoarea totală a acestei investiţii este de 1.522.200.000 de lei (TVA inclus), sumă care include lucrările şi partea de exproprieri.
Vom investi peste 300 de milioane de euro pentru ca DN25, cunoscut ca «drumul morţii» din cauza numărului mare de accidente, să devină un drum sigur şi modern. De aceea, facem această amplă investiţie, pentru ca numărul accidentelor să scadă drastic, să nu mai fie decese din accidente, iar timpul petrecut în trafic să se reducă. În 2023, numărul accidentelor grave a fost cu 25% mai mare faţă de 2022. Vom transforma total acest drum, cel mai circulat din judeţul nostru, cu ajutorul fondurilor europene. Statisticile arată că sunt peste 6.000 de maşini care tranzitează în 24 de ore acest drum, din care aproape 20% sunt camioane”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, într-o conferință de presă susținută, astăzi, în fața Primăriei Șendreni.
Drumul va fi extins la patru benzi şi va fi modernizat complet. Cele 12 poduri şi pasaje de cale ferată vor fi şi ele extinse cu poduri şi pasaje noi, toate podeţele de pe traseu vor fi modernizate complet şi se vor monta parapete de delimitare a celor două sensuri de circulaţie. Mai mult, pentru a uşura accesul din drumurile laterale, vor fi amenajate 28 de sensuri giratorii, iar în apropierea lor vor fi trasate treceri de pietoni. În plus, acolo unde se va impune, vor fi construite şi pasarele pentru pietoni.
Avem deja oferte depuse la licitaţie, fiind vorba de o asociere de firme din Galaţi, inclusiv cu experienţă în construcţia de poduri şi pasaje. Suntem în plină evaluare tehnică, astfel încât la începutul acestei veri să finalizăm licitaţia şi să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Mai mult, această investiţie va crea şi noi locuri de muncă. Drumul va fi modernizat complet de la ieşirea din municipiul Galaţi, de undeva din zona Tirighina (Borcan) până la Hanu Conachi, la intersecţia cu DN25A, drumul care duce către Năneşti, pe care îl vom extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecţia cu viitorul Drum Expres Brăila - Focşani”, a mai precizat Costel Fotea.
Finanţarea acestei investiţii va fi asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului de Transport 2021-2027, potrivit CJ Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite