18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii cu animale de companie riscă amenzi grele dacă nu respectă aceste reguli!
Gălăţenii cu animale de companie riscă amenzi grele dacă nu respectă aceste reguli!

Pe întreaga rază a oraşului, Primăria municipiului Galaţi organizează o campanie care vizează creşterea gradului de conştientizare a proprietarilor de animale de companie vizavi de obligaţiile care le revin!

Deoarece numărul acestor animale, în special al câinilor, este în continuă creştere, campania se desfăşoară în două etape: prima în luna septembrie 2023, iar cealaltă în luna noiembrie 2023. Prin această acţiune, deţinătorilor de animale li se prezintă sau li se reamintesc îndatoririle pe care le comportă plimbarea patrupedelor pe domeniul public, precizează municipalitatea, care prezintă şi câteva dintre aceste sarcini:
"- Menţine igiena în spaţiile publice şi poartă la tine punga PVC şi mănuşi pentru colectarea dejecţiilor câinelui!
- Foloseşte lesa când ieşi la plimbare cu câinele, indiferent de talia acestuia! Câinii de talie medie şi mare trebuie să poarte botniţă!
- Asigură-te că ai asupra ta carnetul de sănătate al animalului de companie!
- Este interzisă eliberarea câinilor şi a pisicilor pe domeniul public sau privat!
- Este interzisă creşterea şi întreţinerea câinilor din rase de luptă pentru organizarea de lupte între animale. Posesorii câinilor de luptă au obligaţia să inscripţioneze în mod vizibil avertismentul "Câine periculos"!
- Este interzisă intrarea persoanelor însoţite de câini în instituţiile publice. Excepţie fac câinii utilitari care sunt însoţiţi sau care se află în misiune, precum şi câinii însoţitori ai persoanelor cu dizabilităţi!
Fii un stăpân RESPONSABIL!".

"În săptămâna 18-22 septembrie 2023, au fost distribuite afişe către cabinetele medicilor veterinari, cabinetele medicilor de familie, dar şi societăţilor subordonate Consiliului Local Galaţi. Peste 500 de afişe au fost lipite în mijloacele de transport public, în staţiile aferente şi în zonele de afişaj stradal. Informaţiile rulează şi pe ecranele mijloacelor de transport. În săptămâna 25-29 septembrie 2023, vor fi distribuite afişe către unităţile de învăţământ şi asociaţiile de proprietari, urmând ca vineri, 29 septembrie 2023, să fie distribuite aproximativ 1.500 de pliante în parcurile din municipiul Galaţi. Această campanie de conştientizare le reaminteşte cetăţenilor oraşului că, pentru nerespectarea obligaţiilor, conform HCL nr. 339/2021, sancţiunile care vor fi aplicate sunt cuprinse între 300 şi 1.500 lei", menţionează Primăria Galaţi.


Articole înrudite