22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Amenzi pentru șoferii prinși cu telefonul la volan (VIDEO)
Galați: Amenzi pentru șoferii prinși cu telefonul la volan (VIDEO)

"CÂND TE AFLI LA VOLAN, O CLIPĂ DE NEATENȚIE POATE AVEA CONSECINȚE DEOSEBIT DE GRAVE. NU FOLOSI TELEFONUL MOBIL ÎN TIMP CE CONDUCI!", atenționează IPJ Galați, care informează că, "la data de 22 septembrie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Galați de la Biroul Rutier și Secțiile de Poliție Urbane 1-5 au desfășurat, în municipiul Galați, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul utilizării telefoanelor mobile, în timpul conducerii unui vehicul".

Astfel, "în cadrul activității, polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto că este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către aceștia, în timpul conducerii unui vehicul aflat în mișcare".

Drept urmare, "au fost constatate 31 de abateri, pentru care au fost aplicate și sancțiuni contravenționale, în baza prevederilor Codului rutier așa cum este reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. 23 dintre sancțiuni au fost aplicate persoanelor care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau autovehicule, iar 8 dintre aceastea au fost aplicate pentru alte abateri la legea mai sus menționată".

Poliţiștii gălățeni le recomandă conducătorilor de autovehicule următoarele:
- Nu purtaţi convorbiri telefonice în timp ce conduceţi un autovehicul, decât dacă folosiţi sisteme de tip "mâini libere"!
- Utilizarea unui telefon mobil în timp ce conduceţi vă poate distrage atenţia afectând capacitatea de concentrare asupra drumului. Astfel, chiar dacă utilizaţi un sistem de tip "mâini libere", limitaţi convorbirea!
- Pentru convorbirile importante, trageţi pe dreapta!
- Nu scrieţi şi nu citiţi mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceţi un vehicul!
- Păstraţi o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră pentru a putea fi în măsură să evitaţi orice pericol!

ATENȚIE, "astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiștii gălățeni și vor fi făcute publice pentru conștientizarea participanților la trafic în calitate de conducători auto cu privire la riscurile cu care se confruntă atunci când au şi alte preocupări la volan, precum utilizarea telefonului mobil, fie pentru a vorbi, fie pentru a trimite mesaje text, consumul de alimente şi lichide, folosirea ecranelor digitale din maşină sau a GPS-ului", potrivit IPJ Galați. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite