22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Fetiță de 9 ani găsită moartă în casă, bătută crunt; mama, principalul suspect
Galați: Fetiță de 9 ani găsită moartă în casă, bătută crunt; mama, principalul suspect

*** UPDATE: Copila de 9 ani din Galați, ucisă de repetatele bătăi ale mamei ***

O fetiţă de 9 ani a fost găsită moartă într-un apartament din Galaţi. Aceasta a fost lovită anterior. Mama copilei se află acum în custodia poliţiştilor, fiind principalul suspect. SMURD a constatat decesul. Alţi doi copii ai femeii au fost luaţi de Protecţia Copilului.

"La data de 31.01.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin. (1) Cod penal în referire la art. 199 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că în ziua de 31.01.2024 a survenit decesul unei minore în vârstă de 9 ani, pe raza municipiului Galaţi, existând suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale.
În cauză se efectuează cercetări in rem (fiind începută urmărirea penală faţă de faptă) cu privire la infracţiunea menţionată, pentru stabilirea condiţiilor în care a survenit decesul minorei şi a eventualei vinovăţii a unor persoane, urmând a fi completate informaţiile furnizate conform dispoziţiilor ce reglementează relaţia sistemului judiciar cu mass-media.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o  etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţile realizate în acest cadru neputând să înfrângă, în nicio situaţie, principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Vom reveni!


Articole înrudite