24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE: Copila de 9 ani din Galați, ucisă de repetatele bătăi ale mamei
UPDATE: Copila de 9 ani din Galați, ucisă de repetatele bătăi ale mamei

Totul s-a petrecut într-un bloc din cartierul gălățean Dunărea, acolo unde o fetiță de 9 ani a fost găsită în stop cardio-respirator. Era plină de urme de lovituri mai noi sau vechi. Chiar mama ei este suspectă.

Eugenia (foto 👆), o femeie în vârstă de 30 de ani, este mama acuzată că și-a ucis fetița de doar 9 ani în bătaie. Femeia locuia cu cei trei copii, trei fete, și cu fratele, cumnata și bebelușul acestora, care fusese recent botezat. Locuiau de mai puțin de un an cu chirie.

De dimineață a fost agitație, iar o vecină chiar a intrat în apartament și a văzut copila întinsă pe pat. "Eu am intrat și am văzut fata întinsă pe pat și o doamna de la SMURD o resuscita. O femeia mai în vârstă de acolo zicea către alta, cred că mama fetei era, de ce a bătut-o și că numai pe ea o bate. Am auzit și că i-ar fi dat patru aspirine, nu știu de ce. Nu stăteau de mult aici, locuiau cu chirie am înțeles", spunea Adriana Sălceanu, o vecină.

"Aseară nu am auzit nimic, alaltăseară am auzit, se auzeau bușituri foarte multe și urlete de copil, am crezut că e un bebe mic, și auzeam și ușa de la intrare, se auzea ca la mine în casă. Nu știam ce se întâmplă, mereu se auzeau bușituri, bătăi, plânsete, la ora 11 noaptea se trânteau ușile. Am văzut multe persoane care intrau și ieșeau", spunea și Ilaida Sahin, o vecină de pe palier.

O rudă susține că femeia, care ar avea probleme, dizabilități, își bătea frecvent copiii, în special pe fata de 9 ani, mai ales atunci când cumnata ei, alături de care locuia, nu era acasă. Femeia a văzut atunci când a venit în apartamentul crimei să își ia nepotul că fetița de 9 ani fără suflare avea răni pe față.

"Nu e fata mea criminală, e cumnata fetei mele. Aseară fata mea a fost la mall și în timpul ăla a bătut-o maică-sa pe fată. Fata mea nu a știut. O bătea când erau la țară, ea are crize, are handicap, a luat-o fata mea de un an de zile la ea cu tot cu copii, că ea bătea copiii acolo. O bătea tot timpul, cum prindea când nu e fata mea acasă și acum nu știu, de dimineață a căzut din picioare", spunea o rudă a femeii suspectate de crimă.

Atât fratele cât și cumnata femeii acuzată de crimă au fost duși la audieri de către polițiști în calitate de martori deocamdată, ei ar fi sunat la 112 pentru a chema, ce e drept prea târziu, ajutor pentru fetiță. Echipajul SMURD care a intervenit nu a mai putut-o salva pe micuță. Aceasta avea urme de violență și mai vechi și mai noi și sunt suspiciuni, deocamdată necomfirmate, despre arsuri ce par a fi de țigară.

"Am fost apelați prin sistemul 112 pentru un copil inconștient la domiciliu, s-a deplasat un echipaj SMURD cu medic, la fața locului copilul a fost găsit în stop cardio-respirator, s-au început manevrele de resucitare intensive, din păcate, după 50 de minute de resuscitare continuă, răspunsul a fost negativ", a precizat dr. Cristian Onișor, Spitalul de Urgență Galați.

Se va cere și expertiza psihiatrică a mamei, existând suspiciuni, fără documente însă, că ar avea diverse deficiențe, deși, legal, ea era tutorele celor trei fetițe ale sale.

"Într-o locuință de pe raza municipiului Galați a intervenit decesul unei minore de 9 ani, suspiciunea fiind că decesul a intervenit în urma acțiunilor violente ale mamei, cunoscută cu probleme psihice. Având în vedere că există suspiciunea cu privire la existența unor probleme psihice ale prezumtivei autoare, se va dispune o expertiză psihiatrică. Leziunile provin de la diverse date, de la diverse momente anterioare. Nu pot să confirm la momentul acesta dacă sunt și arsuri", a declarat Ovidiu Gheorghe Zaharia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Imediat, reprezentanții de la Direcția de Protecția a Copilului au luat cei doi copii ai femeii, două fete de 5 și 7 ani. "Știm sigur că cei doi copii ai familiei au fost preluați în regim de urgență, se află într-un loc sigur. Au 5 și 7 ani copiii, se află într-un loc sigur și sunt bine, vor fi evaluați medical, consiliați psihologic. Mama va răspunde pentru tot ce s-a întâmplat, dacă va fi găsită vinovată", a declarat Tania Calcan, purtător de cuvânt DJASPC Galați.

Urmează ca după efectuarea autopsiei și audierea tuturor părților implicate să se ia o măsură legală, deocamdată este deschis dosar penal de comitere a infracțiunii de omor împotriva unui membru de familie.

Știrea inițială: Galați: Fetiță de 9 ani găsită moartă în casă, bătută crunt; mama, principalul suspect


Articole înrudite