14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gradul II de acreditare pentru Spitalul Judeţean Galaţi şi Spitalul de Boli Infecţioase
Gradul II de acreditare pentru Spitalul Judeţean Galaţi şi Spitalul de Boli Infecţioase

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, au fost prezentate rezultatele procesului de reevaluare a acreditării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei". Astfel, unitatea medicală gălăţeană a fost reîncadrată din categoria a IV-a în categoria a II-a de acreditare. De asemenea, şi Spitalul de Boli Infecţioase a fost încadrat în categoria a II-a.
"Este o veste bună pentru Galaţi, pentru pacienţi şi pentru tot sistemul medical de la noi. Spitalul Judeţean a reuşit, după reevaluare, să obţină acreditarea pe care o merită, respectiv categoria a II-a. Iar Spitalul de Boli Infecţioase a reuşit o adevărată performanţă. Astfel, dacă acum câţiva ani era în categoria a V-a, astăzi spitalul a ajuns în categoria a II-a. Mai mult, punctajul obţinut, de peste 95%, clasează spitalul pe locul cinci la nivel naţional. În plus, într-un clasament al spitalelor de boli infecţioase din România, spitalul din Galaţi ocupă locul doi. Este o recunoaştere a amplelor investiţii de la cele două spitale, atât în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură performantă, cât şi modernizarea spaţiilor medicale sau construcţia unor clădiri noi. Această acreditare arată că s-au schimbat multe lucruri în bine la cele două spitale, conştienţi fiind că eforturile noastre trebuie să continue pentru binele şi siguranţa pacienţilor. Rolul acestei acreditări este şi acela de a reda încrederea pacienţilor în sistemul sanitar gălăţean", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În acest moment, categoria a II-a este cel mai mare grad de acreditare obţinut de spitalele din România, informează CJ Galaţi.


Articole înrudite