Imaginile din Spitalul Judeţean care au revoltat Galaţiul (FOTO) Recomandat

Miercuri, 26 Iunie 2019 09:21
Publicat în Știrea zilei

"În regim de urgenţă, trebuie sa faceti ceva cu Secţia de Chirurgie Plastică din Galaţi, de la Spitalul Judeţean Galaţi! Am încredere în dvs. ca site şi ziar de ştiri că veţi urgenta procedura de inspecţie şi de rezolvare a situaţiei. Nu este posibil ca într-un oraş mare din ţara asta şi un spital clinic de urgenţă, aşa să arate o secţie!", ne-a scris Corina Catană în mesageria paginii de facebook a cotidianului nostru www.facebook.com/monitoruldegalati, adăugând o serie de fotografii (VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!).

Postarea trimisă de cititoarea cotidianului nostru a iscat multe discuţii pe reţelele de socializare, mulţi dintre cei care au văzut fotografiile fiind revoltaţi de imagini, însă o altă parte a celor care au comentat au ţinut să atragă atenţia că pe secţie sunt mulţi medici buni, iar alţii au susţinut că pozele nu reflectă realitatea din Spitalul Judeţean Galaţi, căci pe alte secţii totul este impecabil. Fiecare dintre cei care au scris au dreptate. Într-adevăr, în acest spital, lucrurile stau diferit de la o secţie la alta. Unele sunt modernizate şi dotate la cel mai înalt standard, altele sunt la un nivel mediu, iar altele nu au fost modernizate poate niciodată, aşa cum este secţia din fotografii.

Când va fi reabilitat tot Spitalul Judeţean Galaţi

Aşa cum cotidianul nostru a scris în repetate rânduri, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi beneficiază de proiecte de mare anvergură finanţate cu fonduri europene de peste 20 milioane de euro derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, în subordinea căruia se află spitalul. L-am întrebat pe preşedintele CJ, Costel Fotea, dacă investiţiile de milioane de euro nu se bat cap în cap cu situaţia din această secţie şi când îi va veni rândul şi acesteia să iasă din starea actuală.

"Într-adevăr sunt multe de făcut acolo. Acum derulăm nişte investiţii de anvergură, investiţii foarte mari. Unul dintre proiecte vizează consolidarea Spitalului Judeţean. Dacă nu facem consolidarea, degeaba mergem acum şi punem 10 metri de faianţă şi gresie ca peste câteva zile să o spargem din nou. Săptămâna viitoare ajungem cu consolidarea la etajul 1. Există proiectul de 7 milioane de euro pentru consolidare şi se lucrează intens. Apoi există şi proiectul pentru eficientizare energetică de 10 milioane de euro la care s-a finalizat licitaţia şi în toamnă dăm ordin de începere pentru a schimba toate lifturile, toată climatizarea şi în paralel o să venim cu un proiect care va însemna finisarea, adică tot ce înseamnă mobilier, paturi, mese scaune, acolo unde impune la băi: gresie, faianţă, covor de trafic intens şi multe, multe altele. Doar că acestea sunt lucrări şi invesiţii care durează în total cam trei ani de zile, sunt investiţii de peste 20 milioane de euro, care nu pot fi finalizate în câteva zile. Eu îi cred pe oameni că nu mai au răbdare şi sunt indignaţi, însă dacă nu se făcea consolidarea, peste câţiva ani de zile am fi regretat toţi", ne-a declarat preşedintele CJ, Costel Fotea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu