Jale pe străzile din Galaţi: Numărul gălăţenilor care şi-au rupt oasele pe gheaţă a crescut de 8 ori

Miercuri, 08 Februarie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ploaia de gheaţă a transformat străzile şi trotuarele din Galaţi, miercuri, la primele ore ale dimineţii, în adevărate capcane cu polei. După ora 9.30 traficul şi intervenţia sărăriţelor a ajutat ca măcar pe principalele bulevarde să se circule mai bine iar mulţi pietoni au preferat să meargă pe carosabil până când s-a dat cu sare şi pe trotuare. Din păcate, deja de la primele ore ale dimineţii la UPU a Spitalului Judeţean Galaţi a fost o adevărată avalanşă de gălăţeni care şi-au rupt picioarele, coastele sau s-au lovit la cap după ce au căzut pe gheaţă.
„Am alunecat la ieşirea din scară, pe trepte. Era gheaţă şi m-am lovit la coaste. Abia m-a adus la spital. Mă doare foarte rău, cred că am o coastă ruptă. Dar şi pe stradă se mergea foarte greu dimineaţă, era oglindă”, spunea Veronica Munteanu, în timp ce aştepta să intre la Radiologi. O gălăţeancă voia să ajungă la o rudă internată în spital dar nu se aştepta să fie nevoită să solicite îngrijire medicală chiar pentru ea. Când se apropia de spital, femeia a alunecat pe gheaţă. „Veneam spre spital, că am pe cineva internat şi trebuia să vin să vorbesc cu medicii, dar acum aştept să îmi facă mie radiografie. Am alunecat pe gheaţă, chiar aici, lângă spital. Doare rău, dar sper să nu fie fractură mare. Asta e... Mai peste tot e oglindă pe jos“, spunea şi Zina Mogodan. Alţi oameni se plângeau că au mers pe mijlocul străzii, care, datorită traficului şi a sării, s-a mai dezgheţat.
Medicii spun că de miercuri dimineaţă s-au confruntat cu o adevărtată avalanşă de persoane care au avut de suferit după ce au căzut pe gheaţă.
„Miercuri până la ora 11 au fost 24 de prezentări, este vorba despre pacienţi cu diverse traumatisme cauzate de căderea pe gheaţă. Este vorba despre fracturi, entorse, luxaţii la membrele superioare, membrele inferioare sau contuzii toracice ori traumatisme cranio-cerebrale minore. Din 24 de persoane, deocamdată trei vor fi internaţi. Ieri până la ora 11 aveam doar trei pacienţi prezentaţi“, a declarat dr. Amalia Morcov.
A fost greu şi pentru şoferi, în trafic. Mulţi spuneau că nu au ieşit decât după ce au văzut că sunt mai multe sărăriţe pe traseu. Alţii, de nevoie, au plecat de acasă, dar spun că înainte de ora 9.30 traficiul a fost un dezastru din pricina poleiului de pe carosabil. „E ploaie de gheaţă în toată regula. S-a circulat foarte greu până au dat cum trebuie cu sare. Bine... nici acum nu au dat peste tot, dar e mai bine. Mi-a luat mult să curăţ maşina de gheaţă, mai ales parbrizul, şi să intru înăuntru. Am făcut acum o oprire, că am avut treabă la spital, şi iar e gheaţă lucie pe toată maşina. O iau de la capăt...“, spunea şi Sandu Mocanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu